В Україні хочуть скасувати вихідний на 9 травня

В Україні хочуть скасувати вихідний на 9 травня
В Україні хочуть скасувати 9-те травня. Історики планують докласти якомога більше зусиль, щоб скасувати вихідний день 9 травня через його зв’язок з Російською Федерацією.

Про це в інтерв’ю журналістам розповів глава Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, – інформують Економічні новини.

«Поки 9 травня залишиться вихідним днем синхронно з РФ, то цей день буде мати російсько-радянський формат. Це, безперечно, буде використовуватися Росією », – запевняє історик.

В’ятрович як приклад нагадав, що, коли день 7 листопада (День Жовтневої революції) був вихідним і майже щороку в цей день відбувалися різні сутички і бійки. Після скасування скандального вихідного все забули, що 7 листопада взагалі колись було приводом для політичних суперечок.

Крім цього, Володимир В’ятрович зазначив, що 9 травня повинен залишитися Днем перемоги над нацизмом, і саме в цей день повинні згадувати ветеранів Другої світової війни, зокрема ветеранів Червоної армії. Зате, очільник інституту нацпам’яті пропонує зробити вихідним день пам’яті і примирення.

«8 травня має бути державним вихідним і формат святкування 8 травня зовсім інший», – резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вятрович - рідкісна гнида, яка все робить для того, щою в Україні не настав мир у громадянському суспільстві, абсолютно свідомо (цікаво, на чиє замовлення?) докладаючи зусиль по викресленню із нашої історії подвигів тих, хто здобував своєю кровью перемогу над нацизмом. Зрозуміло, що викликало, викликає і буде викликати обурення більшості українців, не дивлячись на потужні заходи пропанганди теперішньої влади. Може він запропонує ще і святкування Нового року перенести на якійсь інший день, ну, щоб не було як в Росії?
Відповісти
Скажіть, що Ви хочете скасувати 9 травня ветеранам....
Заберіть свято перемоги...
Відповісти
яке Радяньське свято????хіба ж не воювали українці???історик??1!!!продажна шкура!!!як не соромно???!!!!за грощі і мати рідну продасть аби вислужитись!!!!.хіба мало ворожнечі???люди вже втомилися від усього цього,а вони,навмисно,провокують.займіться краще благоустроєм пам!яток історії,замість того,щоб скасовувати такі дати!!!!
Відповісти