Мін'юст офіційно реєструє хабарників

Мін'юст офіційно реєструє хабарників
Міністерство юстиції здійснило державну реєстрацію положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення - положення було затверджене наказом Мін'юсту та підписане міністром юстиції Олександром Лавриновичем.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише Gazeta.ua.

Положенням про реєстр визначено порядок, відповідно до якого формуватиметься та вестиметься Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Згідно з наказом Мін'юсту, до 1 лютого 2012 року мають бути завершені роботи щодо програмного забезпечення реєстру. Його держателем виступатиме Міністерство юстиції України. Реєстр являтиме собою електронну базу даних, яка міститиме відомості про осіб, які вчинили корупційні правопорушення, йдеться у повідомленні.

У реєстрі забезпечуватиметься єдиний облік осіб, які вчинили корупційні правопорушення та були притягнуті до кримінальної, адміністративної чи цивільно-правової відповідальності за корупційне правопорушення. Підставою для внесення до нього відомостей про особу буде рішення суду, яке набрало законної сили, або наказ про накладання на особу дисциплінарного стягнення за вчинення корупційного правопорушення, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Право доступу до інформації, а також право вилучати чи вносити відомості у реєстр матимуть Міністерство юстиції та його територіальні підрозділи - головні управління юстиції в областях, АР Крим, містах Київ та Севастополь, повідомляють у Міністерстві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тепер міністерству юстиції будуть давати хабарі, щоб бути вилученим із реєстру хабарників :)
Відповісти
Останні новини
Мін'юст офіційно реєструє хабарників
25 січень, 2012, 18:02