Побілка дерев: всі «за» і «проти» лучан. ВІДЕО

Побілка дерев: всі «за» і «проти» лучан. ВІДЕО
У Луцьку із настанням теплої весняної погоди – господині та господарі беруться білити дерева. Це роблять і в містах, і в селах.

Для чого весняна побілка – люди говорять по-різному. Комусь – гарно, а хтось переконаний, що це і корисно для дерев, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Головний еколог міста Анатолій Гламазда говорить – навесні дерева білять для того, аби взимку на корі дерев не утворювались тріщини, а також морозобоїни – масштабні тріщини від морозів . А також для того, щоби знищити хвороботворні мікроорганізми і шкідників, що зимували в корі. Ще одна причина побілити дерева – різкі перепади температури.

Дерева починають білити ще з лютого, якщо це дозволяє погода. Проте, найчастіше люди роблять це перед Великоднем, аби причепурити своє обійстя до свята. Також це дієва профілактика проти хвороб і поширення шкідників, яким все-таки вдалося пережити зиму в тріщинах кори і верхньому шарі ґрунту. Саме тому дерева білять мінімум двічі на рік – восени та навесні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Туди, куди ми прямуємо ЄС і НАТО дерев не білять. І породи дерев такі самі, і сонце, і зайці, і жучки. Просто розум різний ...
Відповісти
Повний брєд. Вже в світі давно довели, що побілка не несе користі. Дерева ж в лісах виживають? А від шкідників і тріщин є прозорі засоби. Ось тільки побілка і фарбування бордюрів асоціюється з пострадянськими і комуністичними країнами. Жаль, що ті люди кому це гарно, ніколи напевно не бачили озеленення в Європейських містах.
Відповісти