Суд визнав незаконною націоналізацію Приватбанку

Суд визнав незаконною націоналізацію Приватбанку
Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши позов українського бізнесмена Ігоря Коломойського, визнав незаконною націоналізацію Приватбанку.

Про це повідомляє сайт суду в четвер, 18 квітня.

"Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши в судовому засіданні справу за позовом Ігоря Коломойського до Національного банку України, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав протиправними рішення відповідачів, наслідком яких стала націоналізація ВАТ Приватбанк, і визнав недійсним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

У Нацбанку заявили, що не згодні з рішенням суду і готуються подати апеляцію.

"Рішення суду не набуло законної чинності і буде оскаржене Національним банком. Ми продовжимо доводити законність дій і прийнятих рішень регулятора в апеляційній інстанції. Ще раз звертаємо увагу, що породжена судовими рішеннями правова невизначеність підриває фінансову стабільність", - зазначають в прес-службі.

Зауважують, що сайт суду зараз не працює.

Як відомо, ПриватБанк був націоналізований в грудні 2016 року. До цього ним володіли Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

На початку 2018 року міжнародна компанія Kroll провела незалежний аудит ПриватБанку і виявила, що протягом десяти років до націоналізації, банк був об'єктом масштабних шахрайських дій, які завдали йому $5,5 млрд збитків. Коломойський називає ці звинувачення "фейком". Він також заявляв про готовність повернути виведені гроші ПриватБанку, якщо факт виведення буде доведено в суді.

Напередодні Ігор Коломойський заявляв, що не має наміру повертати націоналізований Приватбанк, але хоче повернути капітал в 2 мільярди доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це ще ЗЕ не став президентом. Так що думай-те.
Відповісти
Що думати? Що влада віджала найбільший приватний банк? А тепер суд визнав що так і було. І це тільки український суд. Ви взагалі нічого не розумієте ні в банківських справах і взагалі в економіці. Але радить думати.
Відповісти
"Адекватний" ти наш, держава відстояла питання національної безпеки в фінансовій площині, "віджала" - то коли у підприємця кіоск УКРОПчики зносять, бо їм так заманулося, забрати в олігарха, притому у одного з найбридкіших, механізм шантажу всієї економіки - це справа на користь держави і її народу.
Відповісти
"Фсё атабрать у проклятых эксплататаров и па справедливости паделить". Десь ми всі це вже чули. А , ну да, ще треба доповнити словами "національна безпека в фінансовій площині" і таке інше. Ну, що б було в дусі часу. А може, так само націоналізуємо бізнес імперію одного відомого шоколадного кондитера? Це також буде справа на користь держави!! Чи не так?
Відповісти