У Ківерцях по-варварськи знищують дерева, ‒ пасічники. ФОТО. ВІДЕО

У Ківерцях по-варварськи знищують дерева, ‒ пасічники. ФОТО. ВІДЕО
Колектив пасічників Ківерців направив лист-звернення до міського голови Володимира Жгутова щодо негайного припинення «варварського знищення з лип в Ківерцях».

Обрізка крон лип аж до нижньої частини стовбура призводить до швидкої загибелі дерев і суперечить Законам України «Про благоустрій населених пунктів» та «Про бджільництво» (розділ VI , ст.32). Володимир Жгутов пообіцяв негайно вирішити це питання, а також дійшов згоди з пасічниками щодо спільного озеленення міста, ‒ пише сайт Ківерці. Неформатний.

«Сподіваюсь чимало ківерчан були прикро вражені, побачивши наслідки цьогорічного обрізання дерев, що ростуть вздовж міських доріг. Одинокі голі стовбури створюють гнітюче враження», ‒ йдеться в публікації.

Автор обурюється тим, що на вулицях міста дерева бездумно знищують, проводячи неправильну обрізку, щоб не «гратися» з кожною гілочкою, зрізують прямо по стовбуру.

«І не розуміють, що лінія життя та смерті дерева у даному випадку дуже тонка (приміром, зрізали на 5 см нижче і дерево вже не зможе відновитись). Та й, навіть, надмірне або повне обрізування гілок, аж до краю стовбура (що, на жаль, практикується комунгоспом), спричинює поступове ослаблення дерев та оселення на них трутовиків, грибів і веде до його всихання (це на стандартну відповідь чиновників, що «все-одно, відростуть»), ‒ стверджують в інформації.

За словами автора, якщо раніше бригада обрізала за день, приміром, максимум 100 метрів вздовж вулиці, то зараз за день проходять цілу. «І, певно, жодного інструктування, як правильно кронувати дерева не проводиться. От і маємо неприємні випадки знищення дерев», ‒ констатує він.

У міськраді пояснюють, що раніше був період, коли ніхто дерев у місті не обрізав, і тому, мовляв, змушені наверстувати й вдаватися до таких радикальних обрізок. Окрім того, владці нарікають на відсутність спеціальної вишки та фінансування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Ківерцях і справді дерева не вміють різати. Стидоба.
Відповісти
"Одинокі голі стовбури створюють гнітюче враження», ‒ зазначає Василь Панас, голова ГО «Товариство бджолярів Ківерцівщини»."
ЦЕ СЛОВА НЕ ВАСИЛЯ - там інший автор, уважніше перегляньте джерело (коментар лише для працівників Волиньпост, можна не оприлюднювати). Успіхів
Відповісти
durdom i na volyni/yanukovich zakomanduvav to ya i ne zdivuvavsya bi
Відповісти
Останні новини
У Ківерцях по-варварськи знищують дерева, ‒ пасічники. ФОТО. ВІДЕО
14 квітень, 2013, 14:31