Жителька Дніпропетровщини хотіла продати в РФ дані 1,5 мільйона українців. ФОТО

Жителька Дніпропетровщини хотіла продати в РФ дані 1,5 мільйона українців. ФОТО
За інформацією СБУ, росіяни, які, ймовірно, є представниками спецслужб, хотіли використати персональні дані виборців для здійснення «телефонного тероризму» для впливу на виборчий процес.

На Дніпропетровщині співробітники Служби безпеки України попередили спробу передачі персональних даних 1,5 млн українських виборців до Російської Федерації. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що жителька м. Кам’янське Дніпропетровської області за допомогою спеціалізованих форумів та комунікативних можливостей мережі Інтернет намагалась збути базу даних, яка налічувала особисту інформацію та контактні телефони півтора мільйона громадян України.

«Серед «замовників» вказаного масиву даних правоохоронці виявили громадян Російської Федерації, ймовірно, представників російських спецслужб, які мали на меті використати базу даних для здійснення «телефонного тероризму» напередодні та під час проведення виборів президента України.

Передбачалось, що такі дзвінки мали вплинути на хід виборчого процесу та делегітимізувати його результати», - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, для недопущення передачі до країни-агресора інформації з обмеженим доступом співробітники СБУ провели санкціоновані обшуки, у ході яких вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, що використовувались у протиправній діяльності.


Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом) Кримінального кодексу України.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
СБУшники, чи волиньпост яка постить лажу, ви з дубу рухнули? Яка база? Яка РФ? Яка жителька? Судячи по фото, псевдобазу втулити хоче пацан який телефон тримае в руках.

Ви за кого вважаете украiнцiв?
Відповісти
Бу-га-га!! СБУшники вчергове розкрили ними ж придуманий "злочин", тепер крутять у піджакаж дірки під ордени! Ну і фігня, скільки таку муть можна вже заливати лядям в голови?
Відповісти
Останні новини
Жителька Дніпропетровщини хотіла продати в РФ дані 1,5 мільйона українців. ФОТО
18 квітень, 2019, 23:04