У Ковелі «воюють» бізнесмени

У Ковелі «воюють» бізнесмени
Ковельські підприємці Сергій Нагорник та Володимир Пархонюк конфліктують кілька років через будівництво будинку.

Так, Пархонюк заявляє, що його сусід по ділянці Нагорник захопив землю, яка належить громаді міста, та під приводом реставрації погребу з порушеннями звів на цьому місці багатоповерхівку, - пише ТРК «Аверс».

Як наслідок – майже в притул ново зведена будівля не дозволяє будуватися Пархонюку, в якого на тій ділянці розташовано магазин.

«Біля мого власного приміщення було розпочато будівництво. На відстані менше півтора метри від моєї споруди збудувана триповерхова споруда… Всі мої намагання вирішити питання добудови власного приміщення неможливі, через те, що попередній забудовник порушив все чинне законодавство», - стверджує Пархонюк.

От підприємець звернувся за допомогою до влади.

Однак, за зверненням ковельської міської ради перевірили не Нагорника, а Пархонюка, крім того, ще й побачили незаконність у його діях. Мовляв, у підприємця немає декларації на експлуатацію приміщення як магазину, а тому здійснювати там підприємницьку діяльність не можна.

Пархонюк запевняє: усі документи у нього є. В технічному паспорті, який був виданий йому ще у 2003 році, чітко зазначено, що цей об’єкт можна використовувати під магазин. Підприємець звертався в обласну інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю, щоб документи приєднали до перевірки, однак отримав відмову.

На підприємстві Пархонюка працює понад 100 людей. Аби відстояти свого роботодавця, місце та зберегти магазин люди вже збиралися під стінами ковельської мерії. Тоді їм вдалося поспілкуватися із заступником міського голови Генадієм Сорокою. Навіть отримати від нього обіцянку.

Пархонюк дії свого сусіда оскаржував вже у двох судах, однак ні в одному з них справедливості не знайшов. Нарікає чоловік і на ковельського мера Олега Кіндера, не розуміючи, чому той звернувся до інспекції архітектурно-будівельного контролю, аби вони провели на його підприємстві позапланову перевірку. А також обурюється бізнесмен на сусіда.

Найцікавіше у всій цій історії бізнесмен називає те, що Сергія Нагорника не перевіряють, хоча той, на думку самого Пархонюка, побудувався з неабиякими порушеннями. В інспекції державного архітектурно-будівельного контролю думають інакше.

В інспекції справу розглядали та визнали будівельні дії Володимира Пархонюка незаконними та постановили стягнути з нього штраф обсягом 51 тисяча гривень. А також натякнули на те, що двом підприємцям краще примиритися. Однак Пархонюк вже готує позов до суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кайдашева сім"я в 21 столітті.
Відповісти
Останні новини
У Ковелі «воюють» бізнесмени
15 квітень, 2013, 10:05