Як «гойдалися» лучани. ФОТО

Як «гойдалися» лучани. ФОТО
Луцька мистецька майстерня «Гойдалка» відзначила перший день народження.

З нагоди свята громадські активісти влаштували імпрезу, - пише Волинський інформаційний портал.

Одна з організаторів мистецького дійства Helga Ластівка розповіла про те, що все почалося рік тому, коли двом самотнім дівчатам не було чим зайнятись і вони вирішили щось робити разом. Саме тоді в одному з пабів відбулася перша творча «Гойдалка», яка згуртувала п'ятнадцять чоловік. Згодом це перетворилось у синтез мистецького духу. Саме 14 квітня «гойдалчани» святкують перший рік свого існування, тож вони у цей день підготували чимало імпрез.

Перший номер продемонстрували луцький режисер та актор Леонід Тивонюк та актори Волинського академічного обласного театру ляльок. Вони показали мініатюру «Спокуса», зачитавши перед тим вірш про Адольфа Гітлера.

Режисер розповів, що ця постать, яка принесла в історію чимало лиха, двічі поступала до художнього вузу, але ця мрія так і не реалізувалась.

«Творчість вбиває хворе его, тому займетесь тим, що вам до душі», - закликав Тивонюк.

Другою на сцену мистецького центру «Простір» вийшла одна з співзасновниць «Гойдалки» Катерина Почапинська. Вона заспівала кілька пісень під акомпанемент піаніно та виконала гімн мистецької майстерні. Вона зауважила, що навіть природа сьогодні святкує цю маленьку річницю, адже на завершення похмурого дня вийшло яскраве сонечко.

З власними віршами та баладами перед глядачами виступила молода луцька поетеса Марина Романюк, яка, крім того, заспівала одну з власних пісень і привітала «гойдалчан» зі святом, подарувавши їм годинник.

Опісля Helga Ластівка провела невеличку гру. Вона кидала кульку глядачам, а ті мали розповісти, як потрапили на проект і щось йому побажати. Потому на сцену вийшли голосні хлопці з рок-гурту «Jackson Crack», які виконали чимало запальних композицій.

Також привітати «гойдалчан» приїхав поет із Рівного Марк Оплачко та Томаш Деяк із Ужгорода, які зачитали свої вірші.

До слова, останній прибув не сам, а в складі гурту «Точка кипіння», який подарував луцькій публіці чимало позитивних емоцій і вражень від власних пісень.

Насамкінець «гойдалчани» з'їли святковий торт і побажали мистецькій майстерні довголіття.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як «гойдалися» лучани. ФОТО
15 квітень, 2013, 10:22