Вода з Володимира-Волинського може спричинити екологічне лихо, – «Свобода»

Вода з Володимира-Волинського може спричинити екологічне лихо, – «Свобода»
У Західний Буг з Володимира-Волинського потрапляє вода з різким запахом.

Однак міська влада за більш як 5 днів так і не спромоглася з’ясувати, що є причиною зазначеної проблеми, котра ризикує стати екологічним лихом, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

В газеті «Слово правди» за 11 квітня 2013 року у статті «Про тепло, дороги і ворон…» міському голові Володимира-Волинського Петру Саганюку було задано питання щодо маслянистої плями із різким запахом солярки, яка у понеділок, 8 квітня, пливла річкою Риловицею. Мер відповів, що винуватці обов’язково будуть покарані, а матеріали перевірки будуть передані до правоохоронних органів.

Але з’ясувалося, стверджують свободівці, наступне: рідина із різким запахом солярки витікає і до сьогодні (14 квітня) із труби ливневої каналізації по вулиці Привокзальній і впадає в річку Риловицю.

Якщо за тиждень міська влада не змогла знайти звідки йде витікання рідини із запахом солярки, то ситуація може призвести до екологічного лиха, - кажуть в «Свободі».

«Найгірше в цій ситуації те, що річка Риловиця впадає в річку Лугу, яка несе свої води в Західний Буг, котрий протікає по території двох держав – України та Польщі», - йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому дивуватися, чимало автозправочних станій, автомайстерень,мийок автомобілів кафе- ресторанів, інших приватних установ, а також від садиб по річці Рилавиця та Луга какашка та гній і , всі вони скидають свої брудні води в міську каналізацію. Каналізація міста дуже стара от і рве її а бруд потрапляє у річку.
Приклад- кафе ресторан П.Х. біля валу - куди йде злив з мийки та туалету - в рів- канал який несе стічні води в Лугу
Приклад - приватний туалет біля автостанції - куди пливе дермо - правильно потрапляє в рів канал який несе какашку в Лугу.
Приклад- великий автомагазин з автомайстернею у самому центрі Володимира по вулиці Драгоманова . Хтось контролював чи проходить спец очистку вода котра використана ремонті машин, а куди зливають мастила, інші токсичні речовин- правильно у городську каналізацію яка не витримує вже навантаженю ..ТРЕБА ЕКОЛОГІЧНИЙ котроль. А його у Володимирі немає.
Отож чекаємо шуму з Євросоюзу...
Відповісти
Я думаю тепер вже ніхто не звинуватить Володимир- Волинську Своболу в упередженому ставленні до Петра Саганюка. Влада Володимира-Волинського бездіяльна і безпомічна, дбає тільки про свої вузькокумівські інтереси.
Хіба що,а так напишуть " любі друзі Данілича", своболівці самі втіхаря на вокзалі з цистерни зливают солярку у річку. Ха-Ха -Ха
Відповісти
Правду пишуть.Тече з труби жива солярка і смердить, розводи по всій річці. Та хіба це вперше туди всякі нечистоти скидають. Бідні Поляки...подохне риба тоді зашивеляться.
Відповісти
Останні новини
Вода з Володимира-Волинського може спричинити екологічне лихо, – «Свобода»
15 квітень, 2013, 11:02