Опозиціонерів у Волиньраді все меншає, ‒ експерти

Опозиціонерів у Волиньраді все меншає, ‒ експерти
У Центрі політичного аналізу і виборчого консалтингу вважають, що фракція ВО «Батьківщина» у Волиньраді - дезорганізована.

На думку експертів, це продемонстрували два питання порядку денного 18 сесії ради.

Так, одним із рішень Волинська обласна рада ухвалила зміни до програми підтримки ЗМІ, згідно з яким 190 тисяч гривень буде направлено на випуск друкованої продукції для платників податків.

«Сама постановка такого питання виглядає щонайменше дивною. Чому орган місцевого самоврядування (обласна рада) повинен надавати кошти громади для органу, який фінансується з державного бюджету та ще й до того ж сам займається збором коштів? Обґрунтовану відповідь мабуть не дасть ніхто. Так і під час сесії депутати від опозиції обурювались з цього приводу, особливо В. Блінова, І. Гузь, О. Пирожик та В. Столяр», - пишуть фахівці ЦПАВК.

Позитивне рішення з цього приводу було прийняте мінімально необхідною кількістю голосів (41).

«І якщо подивитись на результати поіменного голосування, то можна помітити, що саме завдяки п’яти «опозиціонерам», які не належать до провладних депутатських груп, 190 тисяч гривень буде спрямовано невідомо для чого, або ж просто вилучено державою у громади області. Серед цих депутатів три представники ВО «Батьківщина»: Валентин Вітер (заступник голови облради), Роман Карпюк (керівник фракції) та Олександр Свирида, представник «Фронту змін» Валентин Кошельник та керівник фракції «Наша Україна» Сергій Слабенко. Можна припустити, що ці депутати мають якісь особливі стосунки з податковою адміністрацією, оскільки вирішили її ще й підтримати матеріально», - зауважують в Центрі.

Ще одним випробуванням на міцність для фракції ВО «Батьківщина» стало голосування за призначення директора Нововолинського ліцею-інтернату.

Кандидатом на цю посаду пропонувався депутат Юрій Лазаренко, який близько року тому увійшов до провладної групи «Нова Волинь», будучи обраним за підтримки «Батьківщини».

«Швидше всього, що посаду директора молодий депутат, який має всього півтора роки викладацького стажу, отримав завдяки членству у групі «Нова Волинь». Як засвідчили результати голосування, ряд депутатів «Батьківщини» підтримала свого ж зрадника», - припускають експерти.

«Слід зазначити, що провладній більшості під час цієї сесії обласної ради вдалось змобілізувати достатнього голосів для підтримки необхідних рішень, уникнувши «кнопкодавства». В той же час опозиційні сили виглядають дезорганізованими. В першу чергу фракція «Батьківщина», де з кожним засіданням лишається все менше і менше стійких опозиціонерів», - підсумовують в ЦПАВК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітер зрадник . Давно у Клімчука і Регіонів на з/п
Лише ворухнеться зразу по дружині кримінал дістануть
Всі ці зрадники передали привіт Грицюку, який їх у список взяв.
Відповісти
Останні новини
Опозиціонерів у Волиньраді все меншає, ‒ експерти
15 квітень, 2013, 16:40