Фотовиставка Олександра Пизи

Фотовиставка Олександра Пизи
Сьогодні на черговій фотовиставці ВолиньPost’у – трохи нетиповий гість. Чому нетиповий? Бо за час існування цієї рубрики склалася певна традиція «відбору» авторів. Ними були як правило професійні фотографи, які, якщо й не мають фотосправу своїм основним заняттям і видом заробітку, то принаймні мають доволі часу і натхнення активно нею займатися.

Проте рубрика розрахована на усіх, у кого в архіві є достойні фото власного авторства. В тому числі й тих, хто фотографує просто «по ходу», фіксуючи здебільшого приємні і привабливі моменти власного життя, формуючи своєрідну «автофотохроніку». Водночас все ж, аби потрапити на волиньpostівську фотовиставку, фотодосвід і фотохист мати треба.

Отож, сьогодні у рубриці «Фотовиставка» - волинський політик Олександр Пиза. Він зізнається, що фотографує ще зі школи, проте ніколи не вважав за необхідне ділитися з публікою власними фото.

Частину свого фотодоробку він погодився показати на прохання ВолиньPost’у. Далі – слово автору.

* * *

Фотографією займаюся зі школи. У нас був дуже дружній, навіть неспокійний (в доброму розумінні) клас. Із класу восьмого, а то й раніше, ми фотографували всілякі виходи на природу, важливі події в житті класі. Так і повелося – з того часу я змінив більше п’яти фотоапаратів.

Так, я вчився на чорно-білій фотографії і на плівковому апараті. І вважаю ту «школу» дуже доброю. Ми ж самі «творили» фотографію: від вибору кадру, виставляння світлочутливості, експозиції, витримки – до проявляння знімків. А відсутність кольорів давала можливість краще розуміти, що таке композиція, глибина різкості, точка різкості…

Так, треба було берегти кадри, тому відразу кадрували малюнок, аби його потім не різати. І сьогодні я дуже тішуся, коли роблю знімок і бачу, що фотографію обрізати не треба – «набита рука» дається взнаки :-).

До речі, обробляю фото зовсім мало. Можу хіба обрізати і підсилити насиченість кольорів. Вважаю, що головне у фото – той момент, який зумів зафіксувати фотограф. А момент цей видно без будь-якої обробки.

Діти

Люблю фотографувати дітей. Вони завжди безпосередні і щирі, навіть коли позують.

У мене багато фотографій мого сина. Та й ще, працюючи у банку, багато уваги приділяв роботі з дитячими будинками.











Репортажі

Часто мої фото – це такі своєрідні репортажі. Мої «звіти» з подорожей чи знакових подій життя.

Зрозуміло, що я ніколи не влаштовую фотосесій – просто коли фотоапарат при мені, і є вільна хвилина і достойний сюжет – стараюся не пропустити.

От, наприклад, кілька фото з моєї подорожі до Єгипту. Був там кілька років тому з сином.












А це - фото з арт-шоу "Ніч у Луцькому замку" 2011 року.































Люди

Серед фотографій людей у мене більшість – мої колеги, друзі і родина. Кажу ж – фотографую при нагоді. А оскільки професія у мене останні роки – публічна, то й обличчя – часто знайомі багатьом ;-)






































































Природа

Фотографуючи природу, стараюся акцентувати на не зовсім помітних деталях. Найчастіше роблю такі фото у подорожах. Фотоапарат завжди зі мною, тому, побачивши щось цікаве, можу зупинити авто спеціально, аби зробити знімок.




































Сюжети

У цей умовний розділ я включив деякі свої фото, які важко об’єднати в одну рубрику чи тему. Тут є натюрморти, тварини та й просто випадкові фото. Знову ж таки - тут майже немає постановочних знімків.









































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Думаю, таку колекцію "шедеврів" кожен має у своєму домашньому фотоальбомі.
Відповісти
Дуже сподобались фотографії, цікаво було побачити знайомі неретушовані обличчя, та особливо до душі припали картини природи! Дякуємо за позитивні емоції!
Відповісти
Є гарні фото (коваль крупним планом, окремі пейзажі - особливо рибалка, "натюрморти" є цікаві). З персон сподобалися Чернецький, Сніжана Шевчук, дядько зі стаканом пива, Святослав Шевчук. Не будьте прискіпливими - сказано ж , що це не професіонал-фотограф, а любитель. Зі своїм баченням світу.
Відповісти
Talant ще той - 100% )))
Відповісти
Глибокі і чуттєві фото, ті що на плівку відзняті, а от цифра не дуже виходить.
Відповісти
нічого особливого...
Відповісти
Для любителя вполне прилично.
Відповісти
А мені сподобалися. З душею.
Відповісти
УБОЖЕСТВО...
Відповісти
класні фотки! навіть моя однокласниця на фото з "Ночі в замку")
Відповісти
согласна с первым коментом, и у меня таких фоток "валом", может тоже фотовыставку свою открыть, простите, уважаемый, ну как по мне, тут нечего оценивать, кроме как, несколько фоток природы, думаю -это лучшее, что у Вас получается!
Відповісти
малюки - просто чудо!!!! навіть свого там знайшла)) дякую за фото
Відповісти
Зустрічаються два фотографа:
-Я пензлики купив
-І що?
-Тепер я художник
Відповісти
пейзажі і сюжети - супер! дякую
Відповісти
Дратує, що кожному кортить сказати щось негативне! А ви зробіть краще і виставіть це на людський суд. У цій добірці справді є багато світлин які заслуговують на увагу. Вважаю, що у фото найважливіше вловити емоції, а з цим у фотографа Пизи здається все гаразд.
Відповісти
Чому?
Нормлаьні фото..., Романюка висвітлили,як людяного та відповідального:), скоро буде те саме,щов Чернівцях з мостом і в нашій області!
Ми не далеко втікли від жидів), тут теж їх вистачає=)
Відповісти
Бабулька, ви чого мера ображаєте? Ваші фото на мило-ру дуже і дуже цікаві. Може опублікуємо?
Відповісти
життєві, живі світлини. сподобалось!
Відповісти
так собі...це ж не професійні фото.
(не розумію фото салату з майонезом)
Відповісти
Фотограф с Большой буквы)))))))))) Особенно впечатлила глубина философского замысла на фото сельди с луком. А завуалированная борьба Добра и Зла на фото с маринованными грибами просто не дает спать вот уже вторые сутки...
Відповісти
Видно що тарганів в голові дуже багато. І плодяться, плодяться...
Відповісти