На Волині чоловік, що зміг «зіскочити з голки», рятує алко- і наркозалежних

На Волині чоловік, що зміг «зіскочити з голки», рятує алко- і наркозалежних
На базі Ковельського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Волинській області особам, які перебувають на обліку, безкоштовно надає професійну підтримку у боротьбі із залежністю Едуард Аскеров (незалежний консультант з хімічної залежності).

Чоловік, який і сам 9 років був залежний від наркотиків, проводить заняття малими групами для дієвого та позитивного результату. Дані групи є анонімними, що дає змогу відкритися людям, стати на шлях здорового способу життя, пише КовельPost.

Після проведення оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення і виявленні криміногенних потреб, які пов’язані із вживанням алкоголю та наркотичних речовин, людям, котрі перебувають у конфлікті із законом, пропонують ходити на групи підтримки для зменшення вживання алкоголю та наркотиків або ж пройти курс лікування.



Едуард Аскеров в минулому й сам пройшов нелегкий шлях: був наркозалежним, двічі відбував покарання у в'язниці, його лишила дружина, чоловік поховав 13 своїх друзів по голці і кілька разів сам намагався заподіяти собі смерть. Лікарі пророкували йому короткі дні життя. З тим, що Едуард приречений, змирилися навіть батьки. Утім, чоловік зміг "зіскочити з голки".

Нині допомагає іншим позбутися згубних звичок та відчути усю повноту життя без будь-якої залежності та не втрапити у ситуацію, яка призведе до позбавлення волі.

"Моє звільнення від наркотику не відбулося, як більшість вважає, в образі дива. Було багато пройдено і не мало роботи зроблено над собою. Не сприймайте це явище, як спричинене надприродними силами, чаклунством, втручанням божественної сили. Все набагато складніше: я був там, звідки більшість не можуть повернутись. У мене була можливість оцінити життя, втративши все і всіх навкруги. В самотності я зрозумів, що тільки я відповідальний за своє життя. Просто візьміть відповідальність за обставини на себе — і пам’ятайте, ви їх контролюєте! Можна змінити все, що вас не влаштовує. Не втрачайте право вибору, а змініть ставлення до подій. У житті не буває нічого просто так. Ми завжди робимо власний вибір, в кожну хвилину свого життя. Перед тим, як починати скаржитися на долю, подумайте: Хто винен у ситуації, що склалася?" - каже Едуард Аскеров.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець! Сильний вольовий чоловік!Приклад для наслідування.
Відповісти
Останні новини
На Волині чоловік, що зміг «зіскочити з голки», рятує алко- і наркозалежних
27 квітень, 2019, 16:30