Як розмовляти з адвокатом по телефону?*

Як розмовляти з адвокатом по телефону?*
Допомога адвоката може знадобитися в різних життєвих ситуаціях – від конфлікту з сусідами до захисту ділової репутації. Чим вищим є професіоналізм людини, яка береться за вашу справу, тим вищі шанси на успіх. Тому потрібно виділити час та докласти зусиль, аби знайти справді хорошого юриста. Це може бути адвокатська компанія чи спеціаліст, який працює самостійно. Такі люди постійно зайняті, тому говорити з ними потрібно стисло і чітко.

Що, хто коли?

Стислість та точність викладення інформації буде дуже важливою під час спілкування з юристом. Тож при першій зустрічі чи телефонній розмові варто зосередитися на таких моментах:

• Хто? Ідентифікуйте себе.
• Що? Поясніть, що саме вам потрібно. Юрист має впевнитися, що він може взятися за цю справу.
• Коли? Якщо проблему потрібно вирішити в обмежені терміни, повідомте про це. Адвокатові важливо знати, чи варто поспішати.

Якщо різні юристи вперто не бажають братися за вашу справу, на це можуть бути вагомі причини. Наприклад, шанси на успіх є мізерними. Або ж майно, яке ви бажаєте отримати, є надто дешевим, щоб покрити вартість послуг адвоката. Ще одна причина – сумнівність справи з точки зору закону. Спеціаліст хоче отримувати достойну винагороду за свою працю, а не проблеми.

Базові запитання

Ставлячи запитання на кшталт «Як ви вважаєте, якими є мої шанси на успіх?» чи «Ви точно виграєте цю справу?», ви ризикуєте отримати незрозумілі відповіді. Жоден юрист не може бути на 100% впевненим, що йому вдасться досягти успіху. Поставте короткі основні запитання на зразок таких:

• Як довго ви працюєте в цій сфері?
• Ви мали справу з подібними випадками раніше?
• Скільки коштують ваші послуги саме в цьому конкретному випадку?
• Що я повинен буду зробити?
• Скільки часу займе розгляд справи?

Якщо юрист каже щось, чого ви не розумієте, негайно спиніть його та попросіть пояснень. Набагато краще розібратися в усьому, перш ніж підписувати договір та вносити оплату. Інакше може виявитися, що ви та адвокат маєте зовсім різні погляди на справу.

Менше емоцій

Адвокати – люди суворі. Їх цікавлять не емоції, а конкретні факти. Ситуація, в якій ви зараз знаходитеся, може бути дуже неприємною. Та все ж перед спілкуванням з юристом потрібно заспокоїтися. Надавайте правдиву інформацію, відповідайте на запитання чітко і не намагайтеся прикрасити ситуацію на свою користь.

Пам’ятайте, що час – це гроші. Багато юристів працюють за погодинною ставкою. Чим довше ви спілкуватиметеся з ними, тим більше грошей доведеться віддати. Тому дотримання стислості є вигідним для клієнта.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.