У волинянина, якого біля храму жорстоко побили представники УПЦ (МП), – зламані ребра

У волинянина, якого біля храму жорстоко побили представники УПЦ (МП), – зламані ребра
Розповіли про стан 64-річного Миколи Підвального, якого у селі Четвертня Маневицького району побили прихильники УПЦ (МП).

Про це у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost повідомив син постраждалого Іван Підвальний.

Нагадаємо, 30 квітня більше 400 мешканців села проголосували за перехід до Православної церкви України. Зокрема 257 селян проголосували безпосередньо під час зборів і ще 150 людей подали письмові заяви.

А уже наступного дня, 1 травня, місцеві мешканці розповіли журналістам, що вночі прихожани Московського патріархату побили двох пенсіонерів, які охороняли храм - Миколу Підвального та 70-річного Василя Довгана.

Обоє чоловіків - члени ініціативної групи, що збирала підписи за підтримку ПЦУ, і ввечері 30 квітня навідались на церковне подвір'я, аби пересвідчитись, чи з храму ніхто нічого не виносить. У результаті обоє стали жертвами жорстокого побиття прихильниками УПЦ (МП), які під покровом ночі намагалися проникнути до храму.

За словами сина 64-річного Миколи Підвального Івана, присутніми під час події були отець Серафим, священик із Довжиці отець Василь і священнослужитель із Ратнівщини, котрі є вихідцями з Четвертні, а також їхні родичі та двоє прихильників "московської" церкви.

"Двоє чоловіків тримали за руки, третій бив. Потім батько десь вирвався, хотів втекти, то його лежачого копали", - зазначив Іван Підвальний.

Після інциденту 64-річного волинянина оглянули і надали допомогу у Маневицькій ЦРЛ, однак стан чоловіка не покращувався. Навпаки - він почав скаржитися на жахливий біль, тож на "швидкій" 3 травня його доправили у Волинську обласну клінічну лікарню.

"Ми вже в Луцьку, в торакальному відділенні. Батькові зробили повторний рентген грудної клітки і будуть далі обстежувати. Йому дуже болить голова, грудна клітка і живіт. Знімок показав, що є зламані ребра. Також мають ще робити УЗД внутрішніх органів", - повідомив син постраждалого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот як цікаво, вже добу в інеті ходить версія протилежної сторони яка не збігається з версією цього сайту. Розпалюєте ворожнечу чи просто тупі?
Відповісти
Цих прокацапських попів і посіпак ,які ім допомогали треба судити і посадити надовго .Сволота гундяівська ніяк не може заспокоітись .
Відповісти
Офіційна версія свідомих... і на майдані і в Одесі і на Донбасі.
Відповісти
тільки суд заспокоїть цих гундяївських попів і цого підлеглих. Борітеся шановні односельчани. сумно що це вихідці з того ж села !!!!!
Відповісти