Пропонують збудувати місто-супутник Луцька

Пропонують збудувати місто-супутник Луцька
Голова правління ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман вважає, що на місці аеропорту в селі Крупа можна розбудувати місто-супутник Луцька.

«Будівельники зацікавлені будувати там, де є інфраструктура. Поруч з житлом має бути школа, садочок, супермаркет. Будівельники самостійно не можуть освоювати таких майданчиків, про які ви говорите. Можна вести мову тільки при державному сприянні. За державний бюджет туди варто було би прокласти дороги, комунікації. Тоді чому б і ні?», - цитує фахівця Волинська правда.

«Це могло би бути гарне містечко з чотириповерхових будинків. Так, потрібно буде розбудувати соціальну інфраструктуру. До Луцька, за умови якісного транспортного сполучення, можна буде дістатися за хвилин 10», - додав він.

Водночас Вайман припускає, що в перспективі нове місто могло б стати частиною Луцька.

«От чому ніхто Крупою не займається? Класна ж ідея. Але потрібно було би зібрати містобудівну раду, вирішити питання виділення коштів на комунікації, будівництво доріг. Чим не хороші площі для доступного житла?», - зауважив фахівець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гей, гальо! Ви в цьому хуторі наведіть порядок!
Відповісти
Я фiгею с етiх русскiх )))

Ваймане, якi проблеми щодо державноi пiдтримки? Переводь свею фiрму у державну власнiсть i працюй на дуржаву ))

Відповісти
А аеропорту вже не буде? Чи через місяць скажете, що треба аеропорт робити і бабки відмивати? Але то не вигідно. Зробили б вантажний аеропорт і Волинь стала б найбагатшим регіоном України. Сюди б тіри їздили з усієї України. Бо на Західній Україні немає такого покриття, щоб могло приймати гігантських літаків. І невеликі кошти треба, але то невигідно Києву.
Відповісти
То ж аеропорт хочуть у Вишкові створити
Відповісти
так так! із залишків аєропорту побудувати космодром, щоб той спутник запускати, а в чотирьохповерхівки селити обслуговуючий персонал.
також, поруч, обладнати лунапарк і за для якісного сполучення з луцьком пустити марсохід. сонячний годинник від цуму перенести до стартового майданчика, у кущі, щоб не вкрали нептуна і з космосу було видно, яка година.

Відповісти
В Луцьку і так нема в багатьх роботи, а хочуть ще таке ж місто збудувати і державні гроші відмити. Чим там будуть люди займатись. Дуже класна ідея про вантажний аеропорт.
Відповісти
Абалденная идея, а кикие грузы, откуда и куда вы все собираетесь транспортировать дальнемагистральными транспортными самолетами?
Відповісти
Просто хочуть на тому аеропорті познімати ті плити і слой щебеню (а він там добрий) позабирати хтось собі. А по смузі, то само кращий військовий аеропорт, що у Луцьку на виїзді із Луцька в сторону Ківерець. То ж під час підготовки до Євро-2012 ще до кризи хотіли військовий аеропорт зробити запасним для львівського аеропорту і на час реконструкції львівського аеропорту мали приймати тут літаки, то мали на нашому будувати тимчасовий ангар і мали ще інфраструктури розвинути, і дорогу на вишкові зробити, але криза вдарила і капут. Вибрали резервним аеропортом на час ЄВРО-2012 Іванофранківський аеропорт. даже деякі викупили земля що тянеться від аеропорту до моста, що біля с.Дачного, кажеться її взяв ту землю пан Грицюк.
Відповісти
Та ще й тими ТІРами тільки і так погану дорогу спортять. Толку?!?!
Відповісти