Гастрономічний туризм у Мілані: що варто скуштувати?*

Гастрономічний туризм у Мілані: що варто скуштувати?*
Майже кожна страва в Мілані має якусь особливу історію створення. Це місто – справжній рай для любителів гастрономічного туризму. Ви можете вирушити сюди вже найближчим часом, підібравши та замовивши тур за посиланням - https://gastrotravel.club/gastro-wine-tours-italy. Тут є багато рису, багато м’яса, овочів, фруктів і особливо смачної випічки. Додайте до цього вино, пасту, піцу, морозиво і ще безліч смачних страв та напоїв. Що ж варто скуштувати в першу чергу?

Різотто алла Міланезе

Одна з найвідоміших страв міста. Це різотто відоме золотистим відтінком та додаванням шафрану. Рис тушкують в кісткового бульйоні, а потім обсмажують з вершковим маслом та нарізаною дрібними кубиками цибулею.

Особуко

Назва цієї страви перекладається як «кістка з отвором». Це тушкована теляча гомілка, попередньо обсмажена в суміші цибулі, моркви і селери. Також обов’язково додають біле вино. Традиційно особуко подають на стіл з різотто чи полентою (каша з кукурудзяного борошна).

Касела

Свинина (зазвичай ребра та інші частини туші з невеликою кількістю м’якоті) обсмажується разом з дрібними ковбасками. Потім м'ясо тушкують разом з капустою. Подають страву з бокалом міцного червоного вина, яке підкреслює пікантний смак свинини.

Мікетта


Традиційний міланський хліб. Головна його особливість – форма, що нагадує квітку. Мікетта з’явилася в Ломбардії, на півночі Італії, під час австрійської окупації. За основу було взято старовинний віденський рецепт. Але через більш високу вологість міланські хлібини були менш ароматними та швидше тверднули.

Котолетта алла Міланезе

Неймовірно ніжна відбивна з телятини в паніровці. Використовується частина вирізки з кісткою, яка щедро поливається вершковим маслом під час смаження. Подають котолетту з лимоном, помідорами та великою кількістю зелені.

Мондегілі

Ця страва – міланська версія фрикадельки. Вона зявилася завдяки винахідливим селянам, які не бажали викидати залишки їжі, тому змішувати їх, ліпили кульки і тушкували. Мондегілі складається з телятини, ковбаси та яєць, покритих панірувальними сухарями та сиром. Потім усе це обсмажують у вершковому маслі.

Джелато

Цей заморожений десерт, подібний до морозива, популярний в усій Італії. В Мілані майже на кожному кроці є джелатерії – заклади, де подають цей десерт. Для його приготування використовують коров’яче молоко і яйця. Джелато набагато щільніше, ніж морозиво, і має більш шовковисту текстуру.

Барбаджада

Цей міланський напій був створений у 19 столітті, коли місцевий офіціант Доменіко Барбая обєднав вершки, каву та шоколад. Пити барбаджаду бажано з мікеттою, панеттоне чи іншою місцевою випічкою.
Джерело: https://gastrotravel.club/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гастрономічний туризм у Мілані: що варто скуштувати?*
05 травень, 2018, 15:03