Навіщо продавати старі ювелірні вироби?*

Навіщо продавати старі ювелірні вироби?*
У вашій скриньці для прикрас лежать ювелірні вироби, якими ви вже давно не користуєтеся? Можливо, настав час позбавитися їх та отримати гроші на більш корисні речі? Є кілька основних причин, з яких люди вирішують продати золото в Києві та інших містах України.
Неприємні спогади

Каблучка, сережки чи інші ювелірні вироби можуть нагадувати про людей та події, які хочеться забути. Наприклад, прикрасу подарував колишній чоловік. Або ж вона дісталася від друга, с яким ви потім посварилися. Навіщо берегти нагадування про неприємні моменти в житті? Краще продати такі речі й придбати для себе щось інше. Це можуть бути і дорогоцінності, але вже з «чистою» історією.

Потрібні гроші

Часом трапляються ситуації, коли гроші конче необхідні, але взяти їх ніде. Позичати кошти ви або не хочете, або не можете з різних причин. В такому випадку варто подумати, які речі можна обміняти на готівку. Золото легко продати. Його приймають ломбарди, ювелірні салони, приватні особи. Ви маєте змогу швидко отримати гроші, щоб використати їх на нагальні потреби.

Прикраси більше не використовуються

Вам колись подарували золоті дитячі сережки, але ви вже давно переросли їх? Почали надавати перевагу сріблу чи прикрасам з інших матеріалів? Придбані раніше ювелірні вироби не пасують до теперішнього стилю?

В усіх цих випадках золоті вироби стають непотрібними. Вони просто лежатимуть у скриньці й припадатимуть пилом. Але речі повинні приносити людям користь. Ви її отримаєте, якщо продасте старе золото. Отримані гроші можна витратити, скажімо, на срібні прикраси чи просто більш сучасні ювелірні вироби.

Пошкоджені вироби

Ще одна поширена причина продажу – пошкодження золотих речей. Вони можуть бути деформовані, подряпані, зламані. Ремонт не завжди вигідний. А пошкоджена прикраса перетворюється в брухт. Ви не зможете носити зігнуту каблучку чи сережки, з яких випала половина дорогоцінних каменів. Тож чи не краще замість дорогого ремонту просто купити нову прикрасу?

Навіщо потрібна професійна оцінка?

Щоб отримати максимальний зиск від продажу ювелірних виробів, для початку потрібно правильно оцінити їх. Для цього варто звернутися до професіонала. Зробити це самостійно доволі складно. Потрібно розбиратися в стані ринку дорогоцінних металів, вміти враховувати дрібні нюанси.

Якщо ви встановите занадто високу ціну, то просто не зможете знайти покупця (принаймні швидко). Встановивши надто низьку ціну, ви продасте прикрасу, але отримаєте менше грошей. Обидва варіанти не є прийнятними.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.