Особливості камери смартфону Honor 10*

Особливості камери смартфону Honor 10*
Однією з найголовніших особливостей смартфону Honor 10 є використання чіпсету Kirin, який додає опції розумної обробки фотознімків. Ці функції працюють майже аналогічно тим, що використовуються у Huawei P20. Наприклад, присутня оптимізація налаштувань у 22 категоріях з більш ніж 500 різними сценаріями. Ці функції має не лише смартфон Honor чи Huawei. Qualcomm впроваджує аналогічні рішення в лінійці нових процесорів Snapdragon.

Технології обробки зображень

Ключова особливість Honor 10 – використання технології семантичної сегментації зображень. Вона дозволяє камері розпізнавати одночасно кілька об’єктів, що присутні в кадрі. Тести показують, що ця технологія дуже добре працює на основній камері смартфону з двома об’єктивами.

Honor 10 вільний від брендингу Leica, має звичайну 24-мегапіксельну та 16-мегапіксельну камери. Якість зображень може бути не надто високою в умовах поганого освітлення. Та з урахуванням вартості смартфону, це недолік можна вважати несуттєвим. Якщо порівняти якість зображень з іншими гаджетами в цій ціновій категорії, Honor 10 демонструє цілком достойні результати.

Режим штучного інтелекту робить обробку знімків трохи довшою. Але натомість вдається усунути недоліки зображення, відрегулювати яскравість та контраст, додати незначний ефект боке. Смартфон також може автоматично зберігати необроблений знімок, щоб з ним можна було попрацювати в ручному режимі.

Відео та селфі

Зйомка відео також працює добре. Однак відсутність стабілізації означає, що ви можете захотіти придбати штатив. Можна відмітити не найвищу потужність мікрофону.

24-мегапіксельна камера – це більше ніж достатньо для селфі. Отримані знімки можна сміливо публікувати в соціальних мережах. Завдяки режиму портретної зйомки не виникне проблем навіть з селфі у напівтемному барі чи концертній залі.

Інтерфейс камери

Інтерфейс камери отримав певні зміни в порівнянні з Mate 10. В нижній частині екрану знаходиться перемикач режимів. Щоб змінити їх, досить рухати пальцем вліво чи вправо.

Для перемикання між передньою та задньою камерами на корпусі смартфону є спеціальна кнопка. На екрані також є кнопки налаштувань, опцій штучного інтелекту, спалаху, повзунок масштабування.

Зйомка в монохромному режимі проводиться лише при автоматичних налаштуваннях. Зміна налаштувань вручну можлива лише для RGB-камери. Ви можете виставити ISO (від 50 до 6 400), швидкість затвору (від 1/4000 с до 30 с), компенсацію експозиції (від -4 до + 4EV з кроком 1/3), баланс білого. Також доступна зміна ряду інших налаштувань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.