Волинь дала на доступне житло «нуль» землі

Волинь дала на доступне житло «нуль» землі
Будівництво доступного житла в Україні має стимулюватися виділенням землі.

«Воно має бути прозорим. У Харкові виділено 70 га землі під доступне житло. На Волині – нуль. З цього потрібно починати», - цитує голову правління ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслана Ваймана Волинська правда.

«Всі повинні розуміти свій рівень відповідальності за реалізацію цієї програми: і будівельник, і мер міста, і в облдержадміністрації», - додав він.

На його думку, вирішенню проблеми доступного житла сприяє програма здешевлення вартості іпотечних кредитів до 3% річних.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДЕРЖАВНІ ПРОГРАМИ «ДОСТУПНЕ ЖИТЛО» 30/70 ТА ЗДЕШЕВЛЕННЯ ВАРТОСТІ ІПОТЕЧНИХ КРЕДИТІВ ДО 3% РІЧНИХ

«Виконання цієї програми не буде затримуватися у випадку, коли держава не вчасно платитиме свої 13% кредиту. Головне, аби люди сплачували 3%. Гарантія ж держави вирішена на законодавчому рівні. Поки що зривів по виплаті державної допомоги не було. Держава свої зобов’язання виконує. Перший внесок – 25%. Але він, вочевидь, меншим не може бути. Бо безплатний сир, як відомо, у мишоловці», - зауважив фахівець.

Також він повідомив, що цього року на програму в державній казні заклали приблизно 300 мільйонів гривень. Тож треба закликати населення скористатися можливістю придбати дешеве житло.

«Треба по максимуму цьому сприяти. А ще інформаційна підтримка повинна бути потужнішою. Багато людей просто не знають про ці програми. Їх багато поливають брудом, а про позитив інформації – мізер. У нас є факти, коли у людини від моменту виникнення бажання отримати житло по програмі до вручення ключів від квартири губернатором, минуло рівно півтора місяця. Але, на жаль, такої позитивної інформації про програму дуже мало. Навпаки, ведеться інформаційна війна, чомусь багато людей хочуть зробити так, щоб нічого з цього не вийшло», - відзначив Вайман.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як це не має землі, а 10 га на Привокзальному???
Відповісти
Останні новини
У США стався ще один вибух
17 квітень, 2013, 07:29
Волинь дала на доступне житло «нуль» землі
17 квітень, 2013, 07:00