Чому важливо контролювати силу натиску при роботі з шуруповертом?*

Чому важливо контролювати силу натиску при роботі з шуруповертом?*
Шуруповерти значно полегшують закручування і викручування шурупів при роботі з різними матеріалами. Суттєво пришвидшуються ремонтні роботи, виготовлення меблів та інших речей. Зникає залежність від фізичних можливостей людини, яка в іншому разі повинна була б працювати з викруткою. Однак потужний інструмент потрібно ретельно контролювати. Досить натиснути на нього трохи сильніше, ніж потрібно, і можуть початися проблеми.

Важливість контролю натиску

Для початку вам потрібно придбати якісний, потужний шуруповерт з великим запасом надійності. Саме такими є інструменти бренду Bosch. Замовити їх можна тут - https://e-altsest.com/elektroinstrument/shurupoverty/bosch/ - на сайті магазину «Альцест». А потім потрібно навчитися правильно з ним працювати. Один з найголовніших нюансів – контролювання сили натиску. Якщо вона буде надмірною, ось що може статися:

• Перегрівання електродвигуна. Коли головка шурупа повністю входить в дерево, закручувати його стає набагато складніше. Інструмент повинен працювати інтенсивніше, через що підвищується температура двигуна. При перегріванні він може повністю вийти з ладу. Це означає необхідність дорогого ремонту чи повної заміни інструмента.
• Можна пошкодити матеріал, з яким ви працюєте. Наприклад, шуруп проб’є підлогу, на якій лежить дошка. Дерево може розколотися, коли в нього входить широка головка шурупа.
• Є ризик пошкодження шурупа. Якщо ви вкручуєте його під кутом, при надмірному натисканні шуруп може деформуватися чи навіть зламатися. При невеликому навантаженні це малоймовірно, навіть якщо кріплення розташоване не надто рівно.

Корисні поради

Щоб ретельніше контролювати тиск, бажано працювати з короткими вмиканнями і вимкненнями інструменту. Тоді ви встигнете вчасно зупинити обертання. Не потрібно сильно натискати на інструмент. Завдяки потужному електродвигуну шуруп буде легко заходити в дерево, гіпсокартон чи інший матеріал. Достатньо приставити кріпильну деталь до стіни чи дошки і натиснути кнопку пуску.
Якщо біта висковзує з головки шурупа, ви тиснете недостатньо сильно. Спробуйте прикласти трохи більше зусилля і знову увімкніть інструмент. Не забудьте ослабити натиск, коли шуруп майже повністю закручений.

Щоб звикнути до електроінструменту після звичайної викрутки, з ним потрібно просто практикуватися. Якщо ви тільки нещодавно придбали шуруповерт, краще потренуватися, перш ніж братися до відповідальної роботи. Це дозволить зберегти й інструмент, і матеріали, які скріплюються шурупами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому важливо контролювати силу натиску при роботі з шуруповертом?*
05 травень, 2018, 15:51