Як правильно підібрати розмір взуття?*

Як правильно підібрати розмір взуття?*
Подразнена шкіра, грибок, поганий кровообіг, проблеми з нігтями та постійний дискомфорт, - ось до чого призводить використання взуття неправильного розміру. Проблеми з ногами можуть бути першою ознакою більш серйозних захворювань, таких як артрит, діабет, порушення нервової системи і кровообігу. Носіння комфортних кросівок чи туфель дозволяє запобігти багатьом неприємностям. Особливо важливо зробити правильний вибір, якщо ви використовуєте сайти взуття. Адже приміряти ті ж самі кросівки перед оплатою в даному випадку не вдасться.

Секрети правильного підбору розміру

Кілька порад для купівлі зручного та безпечного взуття:

• Розмір ніг змінюється в процесі дорослішання. Тому вимірювати їх довжину та ширину потрібно безпосередньо перед шопінгом. Найкращий час для замірів – це вечір, оскільки протягом дня ноги трохи збільшуються.
• Часто одна нога є більшою за іншу. Тому мірку потрібно знімати з обох. Вибирайте взуття, орієнтуючись на більший розмір.
• Не орієнтуйтеся на розмір, вказаний всередині взуття. Він може відрізнятися від реального. Бажано уточнити у продавця (якщо немає можливості примірки), якою точно є довжина і ширина тої чи іншої пари. Враховуйте не лише довжину, а й повноту. Ваша ступня може бути вузькою чи широкою.
• Не очікуйте, що взуття розтягнеться в процесі використання. Воно одразу повинне бути зручним.
• Якщо є така можливість, спробуйте спочатку знайти взуття в звичайному магазині та приміряти його. Тоді ви знатимете, який саме розмір потрібно замовляти в інтернеті.
• Якщо в магазині є безкоштовна доставка, і ви не знаєте який саме розмір потрібно підібрати, замовте одразу 2-3 варіанти. Після примірки ви зможете залишити найбільш зручне взуття, а решту повернути продавцеві.

Як зняти мірку?

Щоб визначити довжину та ширину ступні, виконайте наступні дії:

• Візьміть білий лист паперу і покладіть його на тверду поверхню (не на килим).
• Зніміть взуття і станьте на папір.
• Обведіть ступню, тримаючи олівець перпендикулярно до підлоги.
• Виміряйте відстань між великим пальцем і найбільш виступаючою точкою п’яти. Це довжина ступні.
• Візуально визначте максимальну ширину ступні.

Враховуйте ширину шкарпеток, які плануєте носити з тим чи іншим взуттям. Для зимових черевиків шкарпетки повинні бути товстішими, ніж для літніх кросівок.

Зручне взуття повинне бути ще й якісним. Надто дешеві вироби прослужать вам набагато менше часу, ніж того хотілося б. Якщо ви бажаєте зекономити і при цьому отримати високоякісні речі, зверніть увагу на іноземні сайті. Часто навіть з урахуванням вартості доставки та оплати послуг посередника Big Basket, таке взуття є дешевшим, ніж у вітчизняних магазинах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Взуття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно підібрати розмір взуття?*
04 травень, 2018, 16:45