Назвали ймовірну причину загибелі риби у ковельському водосховищі

Назвали ймовірну причину загибелі риби у ковельському водосховищі
На початку минулого тижня в ковельському водосховищі загинула риба. Відтак, фахівці встановили ймовірну причину її загибелі.

Так, відібрані зразки води і риби були направлені в Ковельську міжрайонну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для проведення відповідних досліджень, - йдеться на сайті Ковельської міської ради.

За результатами фізико-хімічного аналізу води вміст розчиненого кисню в ній є меншим встановленої норми, вміст нітратів - в межах допустимої.

При бактеріологічному обстеженні в зразках загиблої риби (коропа дзеркального та карася) збудників аеромонозу не виявлено. При гельмінтологічному дослідженні у всіх екземплярах знайшли личинки філометроїдозу, зокрема в карася - личинки гельмінта віком 7-10 днів - в слизі хвостового плавника. Потрібно наголосити, що наявність гельмінтів не може бути фактором загибелі риби.

Ймовірними причинами загибелі окремих особин коропа дзеркального, окуня, карася, плітки можуть бути природні фактори: низький рівень розчиненого кисню в воді, перепади температури, неналежна природна кормова база та зміна середовища для вселених видів риб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали ймовірну причину загибелі риби у ковельському водосховищі
06 травень, 2019, 14:37