Луцька «Свобода» хоче скасувати «рудимент комуністичного минулого»

Луцька «Свобода» хоче скасувати «рудимент комуністичного минулого»
У ВО «Свобода» кажуть, що докладуть всіх зусиль, аби Луцька міська рада скасувала «неконституційне» рішення виконкому про мирні зібрання.

Рішення про «Порядок організації та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у місті Луцьку», прийняте виконкомом у грудні 2008 року, є документом, який обмежує права і свободи лучан, суперечить Основному Закону України і має бути скасований Луцькою міськрадою, - кажуть в партії.

Нагадаємо, це рішення зобов'язує організаторів мирних зібрань повідомляти мерію про захід за 4 дні до події, а проти цього рішення виступають у громадській організації «Асоціація молодих реформаторів».

«Стаття 39-та Конституції України чітко вказує, що громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. Проте ніякого обмеження у термінах інформування про такі акції органів місцевого самоврядування в законодавстві України не існує», - заявив голова міської організації «Свободи» Святослав Боруцький.

«Я переконаний, що функціонування такого акту на території Луцької міськради є неприпустимим і принижує гідність лучан. Право на мирні зібрання є основоположним правом кожної вільної нації», - додав він.

Окрім того, він пригадав, що, опираючись на це рішення, в 2012 році заборонили проведення опозиційної акції під час візиту президента Віктора Януковича до Луцька, який щоправда так і не відбувся.

«Фракція «Свободи» у Луцькій міській раді зробить все для того, щоб скасувати це рішення виконкому як рудименту комуністичного тоталітарного минулого. Впевнений, що всі обранці громади мають продемонструвати свою принципову позицію з цього питання», - заявив Боруцький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Сволота" знову пхає носа куди не просять!!!
Відповісти
Останні новини
Луцька «Свобода» хоче скасувати «рудимент комуністичного минулого»
17 квітень, 2013, 08:25