«Московські» монахи не впустили до Почаївської Лаври вірян Православної церкви України. ВІДЕО

«Московські» монахи не впустили до Почаївської Лаври вірян Православної церкви України. ВІДЕО
Віряни Православної церкви України з міста Броди Львівської області у перші дні травня звершили традиційний щорічний хресний хід до Почаївської Лаври. Цьогоріч до хрестоходців долучився і місцевий військовослужбовець, учасник АТО Володимир Бойко.

Однак потрапити до святині прочанам так і не вдалося – на заваді стали "московські" монахи разом з козацькою охороною Лаври, - пише видання За Збручем.

Тож паломникам, серед яких були і малолітні діти, довелось молитись під дощем біля брами монастиря. Втім великодні молитовні піснеспіви українською мовою ще більше розлютили охоронців та монахів Лаври і ті викликали поліцію. «Це наша земля!», – бідкались правоохоронцям "московські" ченці. Але працівники поліції в діях вірян не побачили жодних правопорушень та відповіли, що земля належить Україні та її народові.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Приклад достойний наслідування. Тільки так зможемо вигнати супостата з нашої землі. Отець Степан Шира - молодець! І хор воістину ангельський.
Відповісти
чОГО ЛІЗТИ В ЧУЖИЙ ДІМ???-ТАМ МОНАСТИР І ЖИВУТЬ МОНАХИ, А ЯКЩО МИ ХОЧЕМО ТАМ ПОБУВАТИ , ТО ТРЕБА СЕБЕ ПОВОДИТИ ЧЕМНО, ЯК І НАЛЕЖИТЬ ГОСТЯМ.
Відповісти
Який чужий дім??? Це найперше Дім Божий, і люди прийшли до Бога у столітню українську святиню!
Відповісти
Навіщо створювати конфлікти. Вони іншої конфесії. Для чого цей цирк.
Відповісти
Хто такий монах -це лінива людина з відхиленнями в психіці ,яка не хоче працювати і ховається в монастирі .Де в Біблії написано ,щось про монахів .Кацапську секту вже давно пора гнати з Украіни в Рашу .
Відповісти
Лавру давно пора звільнити від окупаційної секти. Чому досі того не зроблено? Забули історію, як ці московські пописька намагались через підробку документів приватизувати Лавру?
Розірвати договір оренди і вигнати в рашку скрєпи духовні бурятам відроджувати, а тут цій наволочі робити нема чого, ще не пускають людей!
Відповісти
Останні новини
«Московські» монахи не впустили до Почаївської Лаври вірян Православної церкви України. ВІДЕО
08 травень, 2019, 11:24