На Волині судді у відставці отримують майже 44 тисячі гривень пенсії

На Волині судді  у відставці отримують майже 44 тисячі гривень пенсії
На Волині – 69 пенсіонерів, які отримують щомісячне довічне грошове утримання у розмірі 43 тисячі 808 гривень. Це – судді у відставці. У той же час розмір мінімальної пенсії для звичайних волинян становить 1497 гривень на місяць.

Про це розповів начальник Головного управління пенсійного фонду у Волинській області Петро Філіпчук, - пишуть Волинські новини.

З його слів, у Волинській області на обліку у пенсійному фонді перебуває 260 тисяч 621 пенсійна справа. Так, 253 тисяч 700 волинян – це так звані цивільні пенсіонери; у той же час 12 тисяч 800 мешканців області – пенсіонери силових структур.

Як пояснив очільник обласного пенсійного фонду, із 50-ти тисяч 722 волинських пенсіонерів, майже 20% – працюючі.

Разом із тим Петро Філіпчук озвучив і середній розмір пенсії на території області – 2402 гривні щомісячно. Разом із тим, розмір мінімальної пенсії на Волині становить 1497 гривень, однак, зі слів начальника Головного управління пенсійного фонду, протягом року ці показники дещо зростуть. Зокрема, у липні розмір «мінімалки» планують підвищити до 1564 гривень, а в грудні – до 1638 гривень.

Натомість, зі слів посадовця, максимальна пенсійна виплата як в області, так і на території всієї України, становить десять прожиткових мінімумів – 14 тисяч 970 гривень. Таку пенсію на Волині одержують 10 тисяч пенсіонерів, що становить 0,66% від загальної кількості.

Також Петро Філіпчук проінформував, що 20% волинян отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму, у 78% – пенсія вища за прожитковий мінімум і в середньому становить 2673 гривень в місяць. 2% мешканців області отримують пенсію по втраті годувальника – її сума є меншою від прожиткового мінімуму.

Разом із тим, на Волині є 69 осіб, суддів у відставці, які в середньому отримують довічне щомісячне грошове пенсійне утримання у розмірі 43 тисячі 808 гривень.

Окрім цього, «волинську пенсію» отримують 620 внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на територію області з тимчасово окупованих територій – Автономної Республіки Крим, а також із Луганської та Донецької областей.

Зі слів начальника пенсійного фонду області, у порівнянні з початком воєнних дій на сході держави, кількість таких пенсіонерів більш, ніж вполовину зменшилась, адже, починаючи з 2014 року на Волині проживало близько 1500 внутрішньо переміщених осіб, які отримували пенсію.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Судді Верховного Суду отримують місячну зарплату еквіваленту пенсії пересічного пенсіонера за 18 років.
Відповісти
Приймаю замовлення!
Готовий забити суддю за 1500 грн. його дружину за 1000 грн. дітей, внуків поштучно по 500 грн.
Усе таки якийсь дохід.
Відповісти
Що не писати вульгарщини напишу так хто жив той і далі живе а хво виживав той далі виживає.Реформи вищого гетунку
Відповісти
Що не писати вульгарщини напишу так хто жив той і далі живе а хво виживав той далі виживає.Реформи вищого гетунку
Відповісти
Біда в тому, що якби хоч судді були чесні, то хоч не так обідно, але ми знаємо, як насправді то відбувається, тому це треба припинити.
Хто працював -мусить виживати, хто жив за бюджетні кошти - і далі живе.
Відповісти
Останні новини
На Волині судді у відставці отримують майже 44 тисячі гривень пенсії
08 травень, 2019, 12:02