Повз податки хотіли провезти моторне масло

Повз податки хотіли провезти моторне масло
Волинські митники виявили велику партію моторного масла без відповідного документального супроводження.

У випадку успішного переміщення товару бюджет недоотримав би щонайменше 576 тисяч гривень митних платежів, - повідомили у прес-службі ДПС Волині.

Власне саме такий намір – ухилення від сплати податків - приховується за спробою імпортерів спрямувати уже ввезений на територію митного контролю вантаж моторного масла вартістю майже мільйон польських злотих до раніше не вказаного у пункті призначення адресата.

Як встановили правоохоронці під час контрольно-перевірочних заходів, відомості про реєстрацію зовнішньоекономічного контракту на поставку товарів у фірми, що звернулася із заявою про зміну отримувача вантажу, відсутні. До того ж, фірма–заявник не має належної акредитації для таких дій.

Також правоохоронці володіють інформацією про те, що фірма–отримувач товару не розпочала реальної господарсько-економічної діяльності і згаданого вантажу не очікує. Її посадовці будь-яких документів та договорів про транзит вантажу моторного масла не укладали.

Тож, переміщення товару за документами з недостовірними відомостями про покупця та отримувача вантажу, на думку податківців, не що інше, як спроба приховати його імпорт в Україну з тим, щоб не сплачувати митні платежі.

Нині у провадженні слідчого відділу ДПС у Волинській області пербувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення злочину передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.