Види антисептиків для бань і саун*

Види антисептиків для бань і саун*
Деревина по праву вважається найбільш оптимальним будівельним матеріалом для спорудження та внутрішнього облаштування лазні та сауни. Це обумовлено його екологічно чистим природним походженням, можливістю створення позитивного мікроклімату і сприятливої обстановки.

Такі неповторні якості, безумовно, ставлять дерево на лідируючу позицію, в порівнянні з іншими оздоблювальними матеріалами, однак деревина має також масу руйнуючих її структуру недоліків. Матеріал піддається швидкій деформації через воду, вогонь, грибок, комах та інших впливів. Захистити деревину здатні тільки спеціальні антисептичні засоби, необхідні для збереження її первинних показників.

Яким повинен бути якісний антисептик

Який краще антисептик для бань і саун - питання, на яке універсальної відповіді не існує, тому вибираючи потрібний засіб для своєї сауни або лазні, слід дотримуватися деяких важливих критеріїв:

• У складі антисептика повинні бути присутніми компоненти широкого спектру захисту, наприклад, які запобігають зараження цвіллю та грибками і одночасно знищують комах, або стійкі до вологи і займання і т.д.
• Визначитися, де буде використаний антисептик - всередині, зовні або і там і там.
• Для забезпечення безпеки при внутрішній обробці, препарат повинен містити мінімальну кількість токсичних компонентів.
• Деревина під нанесеним складом не повинна втрачати доступ кисню.
• При купівлі водних антисептиків, обов'язково слід поцікавитися, які фінішні оздоблювальні матеріали можуть бути з ним найбільш сумісними.
• Важливим фактором є репутація виробника засобу.

З безлічі антисептичних засобів, варто виділити екологічно безпечний продукт Neomid 200, що заслужив популярність і відмінну репутацію серед споживачів, і здатний забезпечити ефективний захист деревини, навіть в умовах підвищених температур і регулярного впливу вологи. Купити дійсно якісний антисептик відомих брендів за доступною ціною пропонує торгова компанія OxiDom, ознайомитися з асортиментом якої можна, перейшовши за посиланням https://oxidom.com/otdelochnye-materialy/drevesina/antiseptiki-dlya-bani-sauna

Класифікація антисептиків

Антисептичні препарати класифікуються за такими основними параметрами:

1. За призначенням поділяють на засоби для: зовнішнього оброблення, внутрішнього і універсальні.
2. За формою фасування антисептики випускають у вигляді розчинів, гелів і аерозолів.
3. За функцією дії антисептики бувають:

• Лессіруючими, що захищають деревину від ультрафіолету і атмосферного впливу, надаючи її блиск.
• Ґрунтуючі матеріали, глибоко проникають в структуру деревних волокон, і блокують при цьому руйнівні дії в порах.
• Перекривні речовини, використовуються для відновлення естетичності і захисних функцій старих дерев'яних поверхонь.

Види антисептичних складів для лазні

• Водні антисептики призначені для внутрішньої і зовнішньої обробки дерев'яних конструкцій, які безпосередньо не контактують з водою, та характеризуються підвищеними проникаючими якостями.
Оскільки такі засоби здатні самостійно захистити дерев'яні елементи в саунах і лазнях, їх слід комбінувати з лаками. У даній зв'язці антисептик буде виконувати функцію блокування шкідників і грибків, в той час як лаки - забезпечувати деревині відмінну вологостійкість.
• Масляні антисептики глибоко проникникают у структуру деревини, та формують на поверхні міцне захисне плівкове покриття, що перешкоджає попаданню води всередину і захищає від механічного та атмосферного впливу. Однак даний антисептик має специфічний запах і здатний змінювати колір деревини, тому його використовують тільки для зовнішнього оздоблення.
• Комбіновані препарати мають в своеєму складі характеристики масляних і водних антисептиків. А також комбіновані антисептики мають досить виражені протипожежні властивості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.