Лучанин влаштував пасіку на даху багатоповерхівки. ВІДЕО

Лучанин влаштував пасіку на даху багатоповерхівки. ВІДЕО
Юрій Мещеряков із Луцька створив надзвичайну пасіку просто на даху дев’ятиповерхівки. Крім того, зовсім скоро там буде створена й зона відпочинку.

Про це пише видання "ШоТам".

Чоловік перетворив дах багатоповерхівки на справжнісіньку еко-зону: там є і сад із зеленню, і пальма в горщику, і вазони. Крім того, там встановлений вулик, де чоловік поселив бджіл.

“Я тримаю вулики у селі, недалеко від Луцька. Їх у мене 12. Іноді мені хочеться бути біля них ближче, спостерігати за ними. У мене обставини склалися так, що бджоли захворіли, і я вирішив поставити вулик на даху. Знаю, що таке практикують у Японії, Німеччині, здається, і в Англії. Сам живу на дев’ятому поверсі, часто до них піднімаюся”, — розповідає пасічник.

Міні-пасіка існує вже досить давно — майже чотири роки. Саме там, біля міського парку, бджілки проживають та трудяться увесь цей час. Сусіди не жаліються, а Юрій пригощає їх медом, дає віск та прополіс.

Така еко-пасіка є дуже вигідною. З одного єдиного вулика Юрій отримує до 200 л меду, адже бджоли — запасливі комахи, які часто роблять «зайвий» мед для наступних поколінь.

Пасічник переконує: «ще не вечір», і мріє облаштувати цілий відпочинковий куточок. Замість руберойдового покриття він збирається облаштувати штучний трав’яний настил, де буде вирощена клумба або й навіть сад.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чи призначений дах багатоповерхівки для такого облаштування?
Відповісти
Останні новини
Лучанин влаштував пасіку на даху багатоповерхівки. ВІДЕО
09 травень, 2019, 19:20