Кількість пожеж у природних екосистемах Волині значно зросла

Кількість пожеж у природних екосистемах Волині значно зросла
У порівнянні з 2018 роком кількість пожеж у природних екосистемах на території Волинської області зросла у шість разів.

Про це йшлося 10 травня під час засідання регіональної комісії Волинської ОДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пишуть Волинські Новини.

Як повідомив керівник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, у 2019 році зафіксували 287 пожеж сухої рослинності, торфовищ і лісів, а роком раніше – 48 пожеж.

«Площа пожеж зросла в п’ять разів: у 2019 році – 324 гектари, у 2018 році – 47 гектарів», – сказав Володимир Грушовінчук і додав, що управління ДСНС України у Волинській області з метою попередження пожеж проводить низку заходів, зокрема перевірку готовності лісових господарств до ймовірних пожеж та навчання.

«Із початку року провели 438 рейдів щодо запобігання пожеж у природних екосистемах. Працівники Державної екологічної інспекції Волинської області до адміністративної відповідальності притягнули 124 особи за ст. 77 п. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – зазначив головний рятувальник області.

Він розповів, що задля своєчасного реагування у випадку надзвичайної ситуації на Волині щоденно на патрулюванні перебувають понад 120 осіб особового складу, 62 пожежних автомобілі, з яких 32 підвищеної прохідності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кількість пожеж у природних екосистемах Волині значно зросла
10 травень, 2019, 14:19