Як зекономити на придбанні квартири в новобудові?*

Як зекономити на придбанні квартири в новобудові?*
Придбання власного житла – один з найголовніших кроків у житті людини. Однак зробити цей крок доволі важно через високу вартість заповітних квадратних метрів. Але є й хороші новини – квартири в новобудовах можна придбати зі знижкою. З цієї статті ви дізнаєтеся, як саме її отримати.

Початковий етап будівництва

Зазвичай при оформленні угоди «на етапі котловану» (коли будинок ще тільки починає зводитися) забудовник пропонує пристойні знижки. Але це пов’язано з певними ризиками. Якщо зведення будівлі фінансується виключно за рахунок внесків покупців, є доволі висока ймовірність того, що роботи будуть заморожені. Тому дуже важливо ретельно вивчати репутацію забудовника та перевіряти дозвільні документи.

Ще один варіант – підписання договору, коли «коробка» вже зведена, але будівництво ще не закінчене. Тоді покупець може отримати знижку, але при цьому бачить, що роботи не припиняються.

Вибір поверху

Середні поверхи вважаються найбільш дорогими. Нижні та верхні користуються меншим попитом, тому можуть бути запропоновані зі знижкою. Зменшення вартості може бути викликане особливостями планування, видом з вікон. Наприклад, якщо одна квартира має меншу на кілька квадратних метрів площу, ніж інші, її можна отримати зі знижкою навіть до 10-15%.

Сезон знижок

Згідно статистики, квартири в новобудовах найбільш активно купують восени та взимку. Влітку ж попит зменшується, і тому забудовники намагаються заохотити клієнтів.

Перед святами (особливо новорічними) часто проводяться акції зі спеціальними пропозиціями. Якщо є така можливість, підпишіться на розсилку новин з сайту забудовника чи посередника. Це дозволить своєчасно отримувати інформацію про усі вигідні пропозиції.

Іпотека

Хоча кредит означає суттєві додаткові витрати, в разі зростання цін він може бути вигідним. Однак важливо ретельно дослідити це питання. Звичайна людина навряд чи знає, якою буде ситуація на ринку нерухомості в майбутньому.

Значно доступнішим варіантом економії є розтермінування. В такому випадку забудовник просто дозволяє виплачувати вартість житла рівними частинами. Зазвичай потрібно зробити перший внесок в розмірі від 30% від повної вартості квартири. Решта сума розподіляється на певну кількість платежів.

Часто вигідніше купувати помешкання з готовим ремонтом, ніж робити його самостійно. Але тут потрібно ретельно зважувати всі «за» і «проти». Можливо, якість ремонту від забудовника не відповідає тій ціні, яку за нього хочуть отримати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: квартири
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як зекономити на придбанні квартири в новобудові?*
13 травень, 2018, 18:08