«Необхідно терміново вжити заходів для розблокування великої приватизації», – Лапін

«Необхідно терміново вжити заходів для розблокування великої приватизації», – Лапін
У понеділок, 13 травня, під час Погоджувальної ради Перший заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Ігор Лапін звернув увагу уряду та Фонду державного майна України на необхідність вжиття термінових заходів щодо розблокування процесу великої приватизації.

Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань.

«Як відомо, у 2018 році Фондом державного майна України від приватизації державного майна до бюджету перераховано лише 270 млн грн із запланованих 18,8 млрд грн, і це надходження від продажу об’єктів малої приватизації», – зазначив парламентар.

«Під загрозою опиняється виконання плану щодо надходження коштів від приватизації і у 2019 році, оскільки приватизація великих об’єктів залишається заблокованою через судові позови. А планові завдання від приватизації у цьому році становлять 17,1 млрд гривень. Проте, сьогодні приватизація блокується не лише судовими рішеннями, а й органами управління об’єктами державної власності», – повідомив народний депутат.

«Наразі до Фонду державного майна України не передано 32 підприємства різними міністерствами та відомствами. Зокрема, лише Мінагрополітики до цього часу не передано 14 підприємств на приватизацію, як цього вимагає чинне законодавство. Вважаю за необхідне Кабінету Міністрів України вживати більш результативних заходів щодо дотримання законодавства в сфері приватизації, з метою виконання бюджетного завдання з надходження коштів від приватизації державного майна», – підсумував Ігор Лапін.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що наш депутата спеціяліста широкого профілю і кругом неуч!
Відповісти
Останні новини
«Необхідно терміново вжити заходів для розблокування великої приватизації», – Лапін
14 травень, 2019, 17:48