Відомий меценат пожертвував 500 тисяч гривень на безпеку Луцька

Відомий меценат пожертвував 500 тисяч гривень на безпеку Луцька
Засновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" та депутат Луцької міської ради Андрій Покровський перерахував 500 тисяч гривень благодійної допомоги на облаштування Ситуаційного центру Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Процес переговорів між поліцією та Андрієм Покровським про механізм надання фінансової допомоги розпочався понад півроку тому, пише "Конкурент".

Зауваживши, що гарантування безпеки громадян є однією зі стратегічних цілей «СВІДОМИХ», Андрій Покровський розповів, що без вагань вирішив зробити такий благодійний внесок.

Обранець громади вважає, що гроші, які він виділив, будуть ефективно працювати на те, щоб люди почували себе більш захищеними:

"Я неодноразово спілкувався з працівниками поліції, які переконали мене, що створення ситуаційного центру дозволить набагато ефективніше працювати усім підрозділам. І, вивчивши це питання більш достеменно для себе, я зрозумів, що дійсно маємо загальними зусиллями стимулювати те, щоб цей ситуаційний центр якомога швидше запрацював", - каже Покровський.



Окрім цього, бізнесмен закликав й інших меценатів підтримати поліцію фінансово: "Наша з вами безпека залежить найперше від них – від національної поліції. І якщо ми не будемо сприяти їхній роботі і допомагати, то, на жаль, ми можемо мати дуже негативні наслідки на наших вулицях".

Своєю чергою, начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП у Волинській області Віталій Ковальчук зазначив, що основною метою ситуаційного центру є забезпечення оперативного реагування на всі заяви та повідомлення громадян про злочини та інші правопорушення.



Структура ситуаційного центру складається з кількох відділів. Передусім це служба "102", яка приймає заяви про правопорушення та події з мобільних і стаціонарних номерів з усієї області.

Далі зареєстровані заяви переходять до диспетчерів, які безпосередньо керують нарядами правоохоронців. Отримавши повідомлення від операторів, диспетчер визначає місце вчинення кримінального правопорушення, найближчий вільний наряд поліції та направляє його на місце злочину для вжиття заходів щодо негайного встановлення та затримання осіб, які вчинили правопорушення.

Загальне керівництво роботою ситуаційного центру здійснює чергова служба.

"Завдяки можливостям майбутнього ситуаційного центру, поліція зможе оперативніше та краще реагувати на повідомлення про правопорушення, ефективно взаємодіяти з іншими правоохоронними органами та управліннями поліції в інших областях", – підкреслив Віталій Ковальчук.

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига зауважив, що створення ситуаційних центрів передбачено реформою Нацполіції.



На сьогодні вони функціонують у 16 областях України. Він подякував Андрію Покровському за надану допомогу та запевнив, що поліція постарається запустити центр в роботу якнайшвидше.

"Сподіваюся, що він почне функціонувати вже в цьому році", – резюмував поліцейський.

До слова, раніше меценат Андрій Покровський виділив один мільйон гривень власних коштів для придбання житла атовцям.

Довідково:

Ситуаційний центр – це підрозділ Нацполіції зі збору, опрацювання й аналізу інформації щодо рівня, структури і динаміки злочинності по всій Україні. Є ситуаційний центр Національної поліції, де проводиться лише збір та опрацювання інформації, і ситуаційні центри в місті Києві та областях, у складі яких працює і служба "102".

Ситуаційний центр у Дніпрі

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку вкрав в лучан потім їм пожертвував патріотично
Відповісти
Єдиний нормальний депутат який щось робить для міста! Не жаліючи власні кошти, томущо він тут живе. Ось з кого потрібно брати приклад!
Відповісти
Успішна людина такою і має бути. Він як бізнесмен і як політик показує себе тільки з доброї сторони!
Відповісти
Покровський респект! Вже не перший раз мужик виділяє гроші на місто
Відповісти
До свідомого - укропці рубають всі ініціативи Покровського і крадуть, дерибанять, привласнюють, а він своє вкладає.
Палиця надурив всіх своїми розвитками кварталів, як тілько захопили владу - всі укропські програми згорнули, всіх надурили, більше бабло витрачати не треба
Відповісти
Останні новини
Відомий меценат пожертвував 500 тисяч гривень на безпеку Луцька
14 травень, 2019, 18:34