«Бог. Майдан. Війна»: український поет-майданівець подарував волинському музею авторську книгу

«Бог. Майдан. Війна»: український поет-майданівець подарував волинському музею авторську книгу
Український поет, співкоординатор Ініціативної групи поранених на Майдані Павло Кучер подарував Ковельському історичному музею збірку своїх поезій «Бог. Майдан. Війна» з автографом.

Пише КовельPost.

Директор музею Маргарита Матвійчук каже, що до них звертаються учасники подій на Майдані з різних районів Волині, передають документи та інші речі, що можуть слугувати наочними експонатами для майбутніх поколінь, які мають знати історичну правду про події 2014 року та участь у них своїх земляків. Саме завдяки такій співпраці з'явилась можливість отримати збірку з автографом від Павла Кучера, адресовану Ковельському історичному музею.

Павло Кучер - боєць 14-ї Сотні самооборони Майдану, який 18 лютого, у день наступу беркутівців, вважає своїм другим днем народження, бо тоді йому вдалося вижити, хоч і зазнав поранень. Збірка поезій — це привід зафіксувати те, що було, бо пам’ять людська стирається.


Вірші у збірці «Бог. Майдан. Війна» автор тематично розбив на чотири розділи. До першого увійшли поезії, присвячені Революції Гідності. Другий розділ презентує бачення митцем українсько-російській війни, що розпочалася з окупації Криму у лютому 2014 року. Розділ третій – це філософське осмислення споконвічних проблем людини. В останній - увійшли вірші на різноманітну тематику.


Зауважимо, що Павло Кучер є співкоординатором Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані. Він ще й співавтор книги «Наш Майдан: Київ – San Francisco», написаної безпосередньо під час Революції Гідності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Бог. Майдан. Війна»: український поет-майданівець подарував волинському музею авторську книгу
14 травень, 2019, 21:30