На Волині суд дав усне попередження водію, в якого виявили ознаки алкогольного сп'яніння

На Волині суд дав усне попередження водію, в якого виявили ознаки алкогольного сп'яніння
У селі Волиця Іваничівського району патрульні зупинили автомобіль та виявили, що водій має ознаки алкогольного сп'яніння.

Про це пише БУГ.

Під час проведення тестування на алкоголь вимірювальним технічним засобом «Драгер», у водія виявили незначну кількість алкоголю, а саме, 0,21 проміле. Патрульні склали протокол за статею 130 КпАП – керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

У постанові Іваничівського районного суду від 13 травня йдеться про те, що при розгляді справи в суді, свою винуватість водій визнав повністю. Пояснив, що безпосередньо перед тим, як сісти за кермо, алкогольних напоїв не вживав. А напередодні ввечері випив у невеликій кількості та був впевнений, що ознак алкогольного сп'яніння у нього вже немає.

Чоловік просив суд суворо його не карати, зважити на його скрутне майнове становище, і те, що рівень алкоголю в його організмі був незначний. На даний час у його сім’ї склались тяжкі матеріальні обставини та накладення штрафу приведе у ще більш скрутне становище. Просив не позбавляти його права керування транспортними засобами, оскільки автомобіль є єдиним джерелом доходу.

При вирішенні питання про відповідальність суддя Олександр Мушкет врахував наступні обставини: чоловік вперше притягається до адміністративної відповідальності, щиро кається у вчиненому, рівень алкоголю в крові є незначним і знаходиться майже в межах допустимого, правопорушення не привело до тяжких шкідливих наслідків, є позитивна характеристика за місцем проживання, негативних наслідків від його дій не настало.

Через малозначимість правопорушення водія суд звільнив від адміністративної відповідальності та виніс усне зауваження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Непростий видно чоловік...
Відповісти
не прихильник вигороджувати "синьку" за кермом, але 0,21 і без косяків в принципі - нормально,пробачити можна, бо тут по 2,8 збивають людей і рік-два не можуть родити рішення суду...
Відповісти
Поліцаї тупо женуть цифру.
Відповісти
Останні новини
На Волині суд дав усне попередження водію, в якого виявили ознаки алкогольного сп'яніння
15 травень, 2019, 11:56