Стильний Луцьк: Даринка Панас

Стильний Луцьк: Даринка Панас
Даринка Панас, 18 років, студентка.

Дарина живе і навчається у Львові в Українському Католицькому Університеті на програмі «Культурологія». Працює журналісткою в Центрі Шептицького, є стилісткою в благодійній організації «Краса.Рятує», інколи займається моделінгом, пластунка, яка любить хореографію, вокал, музику, йогу, сучасний театр, цікаві книги, мистецькі виставки, політику, документальні фільми і різнопланові лекції.

Дівчина цікавиться модною індустрією. Зізнається, що їй подобається слідкувати за світовими іменами, за новинами в світі моди тенденціями. Дарина любить розглядати стріт-стайли з тижнів моди, різноманітні покази.



«Для мене фешн-індустрія – це не просто про одяг, текстури і поєднання. У сучасних тенденціях часто заховані екологічні, політичні, релігійні, феміністичні, національні, правозахисничі та інші підтексти. Це своєрідний код сучасних актуальних питань, які можна читати між рядків. Захопливо спостерігати, як повторюються епохи або як модні тенденції маніпулюють нами. І важливий фактор: я дуже люблю, коли є смак, естетичність, комфорт та красива візуалка. Саме тому мене це цікавить як аматора, в своє задоволення. Коли почала навчатись у Львові, спробувала стилізувати фотосесії в організації «Краса.Рятує», яка організовує івенти та фотосесії, кошти виручені з яких ми віддаємо на лікування онкохворим людям», - розповідає Дарина.

Щодо стилів, тут Дарина не може виокремити якийсь конкретний у своєму повсякденному гардеробі.



«Якщо проаналізувати мій гардероб і те, як я поєдную речі, то скоріше в деяких образах мені імпонує скандинавський стиль: структуровані форми, мінімалістичні мотиви, поєднання гіперболізованої маскулінності із жіночністю, комфорт, базові кольори. Мені імпонує простота стилю, бо less is more. Своїм прикладом я демонструю, що можна не мати мільйонів, але виглядати стильно. Я люблю відчувати комфорт і виділятись. Для мене те, як я виглядаю, – це стейтмент про мене як про особистість. Мода має на мене незначний вплив. Якщо я розумію, що ця тенденція не моя – я її ніколи невикористовуватиму», - зізнається героїня рубрики.



Особливе ставлення у студентки і до екологічної свідомості. Так, Дарина вважає, що сучасна мода намагається трактувати екологічну свідомість. Все більше акцентують на reuse reduce recycle – використай повторно, зменши, перероби. Людей агітують менше використовувати хутро, матеріали, які не переробляються і залишаються в землі, а то і зовсім від них відмовитися. Створюються рекламні кампанії для привернення уваги до проблем з пластиком, водою, забрудненням, вимиранням тварин. Для прикладу, українська дизайнерка Ksenia Schnaider створює унікальні речі із клаптиків старого деніму. Такі речі коштують не дешево, і їх одягають світові зірки.

«Я би сказала, що сучасна мода – це мода гіперболізації, всі намагаються тебе чимось здивувати, але це дуже складно зробити, бо вже усе придумано: хоч дрони на показах Dolce & Gabbana запускай або навіть роби кампейни, як Balenciaga, на локації, яка нагадує просте поліське село, де багато калюж, бо ще не проклали асфальт», - ділиться думками пластунка.

Як для культорологині, питання високої моди для Дарини - це поле, в якому вона може робити дослідження з різних наративів.

«Це як своєрідне шоу, ми ніколи такого в житті не одягнемо, але спостерігати і аналізувати цікаво. Висока мода задає вектор, в якому потім рухається мас-маркет, коли намагається повторити те, що було представлене на показі», - стверджує Дарина.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Стильний Луцьк: Юлія Євпак

Для дівчини поняття «мода» і «стиль» – речі кардинально різні. Мода змінна, стиль залишається. Стиль – це унікальність, мода - це повторення певної епохи або економічний прорахунок того, що зараз вигідно вам продати.

Дівчина надає перевагу витриманим, мінімалістичним образам, які можна адаптовувати під різні ситуації за допомогою аксесуарів. Дарина любить різноманітні сережки. «Обожнюю сережки геометричних форм, моно сережки, мінімалістичні, або, навпаки, дуже еклектичні, які стають базовим акцентом в образі», - каже дівчина. Для неї прості джинси, базова біла футболка, круті сережки – запорука неймовірного образу. На лівій руці Дарина носить мінімалістичний срібний перстень, і це її улюблена прикраса, яку має ще з середньої школи.

Героїня обожнює еко-сумки, колекціонує їх і ніколи не купує, бо їй їх дарують або перепадають з якихось класних подій.



«Вони дуже стильно виглядають як з джинсами, так і з костюмами, а ще це екологічно. Якщо ви уже спробували носити еко-сумки і хочеться чогось нового – спробуйте авоськи, вони компактні і завжди можна використати, як сумку або вкинути в сумку, коли йдете за продуктами. В моєму ж гардеробі авоська від Kate Lab», - хизується дівчина.

Складним виявилося для Дарини і питання про улюблену річ, адже увесь гардероб дівчини обдуманий і поєднується між собою.
«Нині моя улюблена річ – це картата оверсайз сорочка, вона тепла, дуже зручна і личить під усе, майже не знімаю її», - розповідає Дарина.



Зізнається, що ніколи не одягнула б хутряний жилет, адже він не підкреслює жіночу красу, не є актуальними, і з точки зору комфорту теж програє іншим речам.

Поради від Дарини:

«Не знаю, яке чтиво люблять читачі рубрики «Стильний Луцьк», але нещодавно прочитала культурологічний нарис про життя у дев’яностих «Ліхіє дев’яності. Любов і ненависть в Ужгороді» Леся Белея. Хоч народилась я у 2000, але деякі відгомони 90-х я з усмішкою згадувала читаючи. Ще із цікавинок раджу подорожні нариси Софії Яблонської «З країни рижу та опію». Перший друк книжки в 1936 році, авторка книжки, напевно, перша з жінок-українок, що наважилась на такі експедиції. У книзі зображений східний світ очима галицької письменниці, журналістки та мандрівниці. Ну і для тих, хто хоче набути величезний соціальний капітал – почитайте «Ніколи не їжте на одинці».

Дівчина радить послухати українське.

«Я обожнюю гурт Latexfauna. До речі, у них недавно вийшла нова пісня «Evpatoria». Ще мені дуже подобається нове реп-лице в Україні Alyona Alyona, вона ж разом із Alina Pash випустили хіт «Падло», який теж дуже раджу послухати».

Також Дарина радить подивитись лівансько-французький фільм-драму «Капернаум».

«Провокує на роздуми, але готуйте серветки, бо будете плакати», - попереджає дівчина.



І наостанок, Дарина розповіла про свій улюблений сніданок - тости з яйцями пашот, сиром філадельфія, руколою та лососем.

«Це найкращий сніданок, який тільки можна спробувати», - вважає студентка.

«Streetstyle»


Тренчкот (англ. trench coat, буквально «траншейне пальто»), також тренч - модель дощового плаща з незмінними атрибутами: двобортний, з погонами і відкладним коміром, манжетами, кокеткою, поясом і розрізом ззаду. Зазвичай тренч виконаний з водонепроникного матеріалу: вовняна або бавовняна матерія з водонепроникним просоченням, іноді шкіра.

Сумнівно, що якийсь із предметів гардеробу може похизуватися такою ж цікавою історією. В базовому гардеробі – не важливо, парижському, скандинавському чи іншому – тренч займає особливе місце, як річ вічна, утилітарна, шикарна і зручна одночасно.

Його носять скрізь і завжди, він спокійно переживає сезонні коливання модних тенденцій.

Дарина для свого образу обрала тренч H&M, джинси-кльош H&M, чорна базова футболка Reserved, кросівки український виробник KaDar, актуальна в цьому сезоні картата сорочка - вінтажна з шкільних років мами, еко-торба – це сувенірна продукція з пластунського табору у Німеччині, сережки Mohito, браслет Pandora, окуляри з шоуруму в Instagram.

Особливістю та родзинкою образу є шкарпетки #ракхуяк від Griffon socks, спеціально зроблена серія, кошти з якої йдуть на лікування онкохворої лучанки Мар’яни Пархомюк.



«Оверсайз і вінтаж»

Що може бути краще за джинсовку та сарафан? Тільки оверсайз джинсовка та бабусин вінтажний сарафан.

Такі образи часто можна побачити на жінках будь-якого віку та соціального статусу. Оверсайз джинсовки як ніколи популярні у 2019 році, а вінтажний сарафан навіть не потребує додаткових епітетів, просто це любов з першого погляду.

На дівчині - взуття Mango, вінтажний сарафан з молодості бабусі, оверсайз джинсова куртка куплена на секон-хенді, сережки mohito, сумка H&M.



«Велосипедки»

Тільки лінивий не обговорив головного тренду весни-літа 2019 – велосипедки. Усі fashion-блогери уже продемонстрували вміння поєднувати «обтягуючі довгі шорти» із різними стилями одягу.
Пам’ятаєте, в 90-ті такі були популярні? Тоді вони виїдали очі неоновими кольорами та різнобарв’ям. Зараз такі актуальні у базових кольорах і натуральних тканинах, з необробленими краями та високою посадкою.

Цікаво, що найкраще поєднання такого вбрання із піджаками з чоловічого плеча – маскулійними, структурованими, з накладними плечами. На тендітних дівчатах такий мікс виглядає по-особливому жіночно, не зважаючи на «грубість» піджака.

Дарина обрала піджак з Reserved, футболку Mohito, велосипедки зробила сама з чорних штанів, пояс no name, лофери Estro, сережки з шоуруму в Instagram, сумка no name.



Текст – Ольга ВАЛЯНІК
ФОТО – Ігор ДИНЯ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто фотограф, гарні фото...
Відповісти
Прекрасна Дарина!
Відповісти
Віктор Чухрай
Відповісти
ДІВЧИНА ГАРНА, АЛЕ ЯКБИ Ж ВОНА ЩЕ ВДЯГАЛАСЬ НОРМАЛЬНО. МОЖЛИВО ДЛЯ КОГОСЬ ЦЕ СТИЛЬНО, АЛЕ ДЛЯ МЕНЕ ЦЕ НАВІТЬ ГІРШЕ НІЖ,ЩО НЕБУДЬ
Відповісти
ПРЕКРАСНА ДІВЧИНА, АЛЕ ЇЇ СТИЛЬ, МЕНІ КАТЕГОРИЧНО НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ
Відповісти
Проявление полнейшего безкультурия.
Не нравится стиль? - тогда промолчи.
Вкусы у всех разные.Стиль не имеет значения. Стиль с годами и с доходами меняется.
Как по мне: Прекрасная девочка и прекрасно выглядет.
Відповісти
Нічого сильного... фууу!!!
Відповісти
Даринка норм, а Панас так собі.
Відповісти
А дійсно-що за стиль? Одягнути джинсову куртку поверх плаття - це вже верх стилю?
Відповісти