У Володимирі громада собору планує самостійно облаштувати частину парковки

У Володимирі громада собору планує самостійно облаштувати частину парковки
На виконкомі Володимира-Волинського відбулася нарада по вивченню питання щодо облаштування парковки на території поруч із собором Різдва Христого.

Про це пише БУГ.

Роботи по розчищенню території під парковку розпочалися більше року тому і зупинилися через те, що виникли певні непорозуміння між міською владою і церковною (парафіяльною) радою.

Частина земель, де планувалося побудувати парковку, знаходяться у постійному користуванні церковної громади, а частина міська. Як пояснили під час наради, не можна виділяти кошти з міського бюджету для робіт на території, що не належить місту.

Церквоній громаді запропонували передати землю місту, проте вона на це не погодилася. За словами отця Ігоря Бігуна, спочатку були одні домовленості і про передачу землі нічого не йшлося. Якщо б на цій території дійсно хотіли зробити парковку, то знайшли б спосіб передати на це кошти з допомогою, наприклад, програм, адже подібні прецеденти в країні вже є. Парковку можна облаштувати спільними зусиллями і без передачі землі, впевнені священики собору.

«За облаштування взялися ще минулого року. Думали, що працюватимемо спільно. Ми зробили минулоріч пішохідну зону і до грудня віддавали гроші за виконані роботи. А вже з весни зробили клумбу, провели ще певні роботи. І далі будемо працювати в цьому напрямку своїми силами, проте це буде довго. Ми розуміємо, що парковка для людей міста потрібна і тому будемо потихеньку її на своїй землі робити», – розповіли священики собору

Як розповів на нараді один з ініціаторів облаштування парковки у центрі міста депутат міської ради Сергій Радкевич, він бачить три варіанти вирішення ситуації: або церковна громада передає землю для стоянки авто місту, а натомість отримує інший клаптик землі при вході в храм такої ж самої величини; якщо ні, то треба шукати шлях, через який можна передати міські кошти на облаштування парковки; третій варіант – церковна громада облаштує парковку самостійно.

Священики і церковна громада впевнено заявляють, що землю не передаватимуть. Якщо міська влада не може знайти шляху допомогти храму облаштувати стоянку, то вони не мають іншого вибору, ніж як своїми силами поступово облаштовувати парковку.

Зазначають, що раніше міський голова Петро Саганюк не зміг домовитися за парковку з єпископом Матфеєм.

«Ми зробимо свою частину і сподіваюся, що вони свою частину теж приведуть в порядок», – сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі громада собору планує самостійно облаштувати частину парковки
15 травень, 2019, 19:21