Коваль з Рівненщини виготовив залізного дракона з «Гри престолів». ФОТО

Коваль з Рівненщини виготовив залізного дракона з «Гри престолів». ФОТО
Коваль з Рівненщини Петро Кохановський зробив копію дракона з відомого серіалу “Гра престолів”. Дракона та інші свої вироби Петро представив на виставці у місті Дубно.

За словами майстра, він планує зробити цілу колекцію персонажів з серіалу “Гра Престолів”. Наступною роботою буде Дейнеріс Таргарієн, - повідомляє 12 канал.

Майстер розповів, що дракона робив понад місяць. Витратив на нього 1,5 метра квадратного 3-міліметрового листа металу.

Петро Кохановський
Петро Кохановський

“Ковальством я займаюсь з дитинства, а саме художнім ковальством, то, напевно, десь років з 12. Мій перший виріб – це підсвічник, я робив його собі, правда, дорогою додому його подарував, потім зробив такого самого і теж подарував. А вже третя версія в мене досі стоїть на каміні”, – поділився майстер.

Голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк, який прийшов на відкриття виставки, розповів, що рік тому вже бачив деякі роботи Петра Кохановського, але вражений новими екземплярами.


“Я просто вражений тим, скільки усього майстер зробив за рік. Тут багато гарних виробів, але найбільше мене вразила скульптура “Чумацький шлях”. Скільки туди вкладено зусиль… Якщо дивимося на одяг чумака, то видно, що він полотняний. Видно сіль, яку він несе в руках. Як таке можна зробити? Це дійсно творча людина, яка має багато ще здобутків попереду”, – сказав Юрій Парфенюк.


Зазначимо, Петро Кохановський вже встиг прославитися своїми виробами і в Україні, і за її межами. Він побував в Австрії і вже запрошений до Франції. Минулого року отримав друге місце на міжнародному фестивалі “Металеве серце України” в Рівному.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Коваль з Рівненщини виготовив залізного дракона з «Гри престолів». ФОТО
16 травень, 2019, 01:12