Волинські школярі виручили понад півтисячі гривень від зібраної вторсировини

Волинські школярі виручили понад півтисячі гривень від зібраної вторсировини
Ще на початку березня у Ковелі на базі міської гімназії імені Олени Пчілки та ЗОШ №10 розпочали реалізацію освітнього екологічного проекту «Україна без сміття».

Про це повідомляє КовельPost.

Головне його завдання полягає у навчанні школярів сортувати відходи, розподіляючи ресурсноцінні компоненти. З міського фонду охорони навколишнього природного середовища виділили кошти на оплату навчальних лекцій для школярів та придбали сортувальні набори з трьох контейнерів, які встановлено в приміщеннях школи замість звичайних кошиків для сміття. Налагоджений і процес вивозу вторсировини з навчальних закладів.

- Учні з цікавістю та відповідально поставились до питання розподілу сміття і вже маємо перші результати. На початку травня було здано вторсировини школярами ЗОШ №10 на суму 453 гривні 50 копійок, гімназистами — на 105 гривень 50 копійок. Можливо, хтось скептично поставиться до цих, поки що невеликих коштів, але це гроші не викинуті на звалище. Їх навчальні заклади використають на свої потреби,- каже головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич.


Про результати впровадження проекту щодо сортування відходів у ковельських навчальних закладах екологи обіцяють інформувати й надалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.