У селі на Волині прихильники УПЦ (МП) моляться у будинку. ФОТО

У селі на Волині прихильники УПЦ (МП) моляться у будинку. ФОТО
У селі Шепель громада УПЦ (МП) звершує богослужіння у звичайному будинку.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

«Українські регіональні ЗМІ Волині неодноразово повідомляли про «переможний» перехід релігійних громад Української Православної Церкви у нову, невизнану світовим Православ’ям, релігійну структуру ПЦУ. І ось, всупереч таким повідомленням про «перехід сіл, та селищ» до іншої конфесії, серед багатьох громад, зберегли вірність канонічній Церкві і продовжують звершувати богослужіння у селі Шепель Луцького благочиння, де православну громаду очолює протоієрей Миколай Іллюк», – йдеться у дописі.

16 травня 2019 року, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, відвідав громаду села Шепель Луцького благочиння та оглянув, в яких умовах зараз моляться вірні християни у тимчасовому приміщенні.

«Подібно до перших християн, і на Волині, православні християни, втративши храм, залишаються вірними Христовій Церкві, молячись просто неба, чи в простій хатинці», – повідомили у прес-службі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Частина Украінців без рабськоі покори кацапській секті ніяк не може обійтись ,ім байдуже ,що московські попи осв'ячують зброю ,якою вбивають іх синів ,вони і далі готові стояти на колінах і лизати загребущі лапи цих ФСбешних посіпак .
Відповісти
Для молитви не треба храму із золота. А розкольники як легко віддались туркам так і відладуться грекокатоликам. Лиш би показати зад Москві, хай той зад і голий і...
Відповісти
Останні новини
У селі на Волині прихильники УПЦ (МП) моляться у будинку. ФОТО
17 травень, 2019, 09:30