Сьогодні ввечері в Луцьку запалюватиме польський квінтет «Волоші»

Сьогодні ввечері в Луцьку запалюватиме польський квінтет «Волоші»
У Луцьку на Театральному Майдані виступить польський струнний квінтет «Волоші».

Про це повідомили організатори події.

«Сьогодні на нашій сцені о 20.00 на Театральному Майдані або в Палаці Культури міста Луцька за негоди в рамках святкування Дня Європи в Луцьку відбудеться концерт польського струнного квінтету "Волоші". Вхід – вільний!» – йдеться у повідомленні.

Географія виступів одного з найвідоміших в світі струнних квінтетів Польщі – це Франція, Бельгія, Канада, Австрія, Малайзія, Корея, Норвегія, Словенія, Італія, Грузія та Стокгольмська Ратуша у присутності його величності Карла XVI Густафа, Короля Швеції.

Українська публіка познайомилася з гуртом під час міжнародного фестивалю АртПоле’12, засвідчивши свої враження восьмиразовим викликом на біс. З того часу "Волоші" дали кілька десятків концертів в різних українських містах – від Алчевська до Ужгорода.

«Витончені мелодії, вигадливі аранжування й короткі імпровізації... Їхня життєствердна енергія виходить за музичні та географічні рамки, робить гурт неповторним і завжди актуальним для спраглого до пригод слухача», – пишуть про них музичні оглядачі.

Історія колективу:

Струнний колектив "Волоші" виник на весіллі. Скрипаль, випускник музичної академії Кшиштоф Ласон запросив музикантів із довколишніх сіл на вечірку з нагоди свого одруження. Після цього вони з братом Станіславом, віолончелістом, що закінчив ту ж академію, вирішили поєднати здобутки своєї класичної освіти з невимушеністю гуральських музик – мешканців гір, в яких сходяться кордони Чехії, Польщі та Словаччини.

На європейській музичній сцені "Волоші" заявили про себе у 2010 році виступом на «Новій традиції» – найавторитетнішому польському фестивалі, що спеціалізується на нових формах осмислення фольклорної музики. Сполучення балканських, трансильванських і карпатських мотивів з класичними мелодіями європейських композиторів, майстерність і невимушеність, енергія та елегантність прийшлися до смаку критикам і публіці – "Волоші" отримали мало не всі можливі винагороди фестивалю. До сьогодні музиканти встигли видати два альбоми й здобути шанувальників далеко за межами Польщі.


Познайомитись ближче:





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сьогодні ввечері в Луцьку запалюватиме польський квінтет «Волоші»
18 травень, 2019, 16:09