На Волині не можуть визначити, яке місто очолить новостворений район області

На Волині не можуть визначити, яке місто очолить новостворений район області
Скільки районів буде у Волинській області після реформи децентралізації. Це питання уже давно на слуху. Обговорюють його, передусім, в Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Експерти схиляються до думки, що в області має бути 4 районних центри, - йдеться в сюжеті 12 каналу.

Три уже відомі – Луцьк, Ковель і Володимир-Волинський. Центр четвертого, північного району, ще не визначений.

Тож, ймовірно, за право стати центром четвертого району конкуруватимуть два нинішні районних центри – Любешів і Камінь-Каширський. Крім обов’язкових умов – достатньої кількості населення і відстані між районними центрами – перевагу надають місту, а не селищу.

Важливою є і активність об’єднавчого процесу в цьому районі. Поки що у Камінь-Каширському створена лише одна громада із п’яти, що є у плані перспективного розвитку.

У Любешівському районі також поки діє одна громада із центром в Любешові. Втім, вона покриває майже усю територію району, окрім п’яти сільських рад. Тому у цьому негласному змаганні поки що лідирує Любешівський район. Експерти нині розглядають усі можливі варіанти поділу області. Ймовірно, що до четвертого північного району увійдуть частково або ж і повністю Маневицький і Ратнівський райони. Також ще невідома доля Горіхівщини. Вона приєднається до Луцького або ж Володимир-Волинського району.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У вас ще логіка працює? Як Горохів - до В.Волинського? Ні дороги, ні відстані. Якщо там недобір по чисельності, то приєднуйте інші території
Відповісти
а давайте щось робити)
Відповісти
Пані Урбан велике вітання! Найкраща викладачка та професіонал своєї справи!
Відповісти
Села південної частини Маневицького району знаходяться по прямій лінії до Луцька 30-40 км. А цю територію хочуть включити до майбутнього північного району. Оце реформа!!!
Відповісти