Еко-тематика в тренді: ще одна луцька школа долучилася до популярної акції. ФОТО

Еко-тематика в тренді: ще одна луцька школа долучилася до популярної акції. ФОТО
Заходи екологічного спрямування у освітніх закладах Луцька стоять у пріоритеті місцевого управління освіти. Особливо вагомими вони є навесні, коли вірогідність, що люди можуть завдати шкоди природі – найбільша.

Наразі у місті проходить акція «Ековесна2019»,– про це розповіла методистка управління освіти Луцької міської ради Леся Сушик під час проведення уроку екологічної свідомості у ліцеї №3. Заняття відбулося у п’ятницю, 17 травня, для учнів 5-6 і 9-х класів.

Цей захід став одним із системи, яку організовують в управлінні освіти для просування і популяризації важливої тематики екології довкілля.

Леся Сушик опікає предмети природничого циклу і організацію екологічної роботи у закладах міста, тому, в рамках масштабної весняної акції, проводять роботи за різними напрямками, в тому числі і просвітницьку, яка є однією із найбільш важливих, зокрема працюють із учнівською молоддю.

«Ми хочемо донести до душі кожної дитини потребу у збереженні навколишнього середовища. Тісно співпрацюємо із громадськими організаціями, навчальними закладами, державними підприємствами, зокрема із ВОУЛМГ, представник якого сьогодні проводить урок»,– каже Сушик.

У загальноосвітньому закладі «Ліцей №3» саме триває тиждень природи, більше того для учнів традиційно влаштовують тижні екологічних знань і наук, до них приурочують різні природоохоронні заходи. Одним із таких стала розмова ліцеїстів з керівниом-координатором Лісівничого молодіжного центру, що діє на базі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ, Валентиною Юхимчук. Вона розповідала про важливість природи, як правильно поводити себе у екосистемах та необхідність зберігати і примножувати зелений потенціал планети.



«Ми повинні пам’ятати, що коли ми приїздимо до лісу чи просто на природу, ми приїжджаємо в гості, тому потрібно і поводитися належним чином»,– каже Валентина Юхимчук. Вона показувала дітям презентації та відео, розповідала історії і правила, а приємним бонусом стали роздаткові матеріали від Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Школярі отримали красиві правила та оригінальні стікери.



Учень 7-А класу Луцького ліцею № 3 Петро Діяк, який відвідав урок екології у своїй школі, розповів, що йому дуже цікаво пізнавати живу природу, адже він вважає її невід’ємною складовою нашого життя. «Рослини поглинають вуглекислий газ і продукують кисень, якби не цей процес фотосинтезу, то ми просто не змогли б дихати»,– пояснює школяр причину своєї зацікавленості.

Він вважає, що вивчення природничих наук є дуже важливим для дітей, зі свого досвіду переконує, що не всі його однолітки знають про наслідки, які можуть виникнути після викинутого папірця, непогашеного багаття у лісі, чи спалених полів. «Нас вчать цьому і це добре. Також є можливість самореалізуватися адже під час тижня природи у нас проходить конкурс на малюнки чи інші творчі роботи»,– розповів Петро Діяк.

У цій школі вчать цінувати навколишнє середовище не тільки з теорії, а й на практиці. Вихованці самостійно озеленюють велику територію закладу і доглядають за своїми рослинками.

Проведення подібних лісових уроків вже стало традицією, не тільки на Волині, але й цілою Україно, зокрема, у Луцьку прослухати курс про надважливі еко-теми вже встигли вихованці НВК №22 та №7. «На черзі й інші освітні установи міста. На днях поїдемо із учнями 18-ї гімназії до Воротнева і проведемо урок там, на природі і свіжому повітрі»,– розповідає Валентина Юхимчук.

НАГАДАЄМО: На Волині лісівники ініціювали у школах уроки в незвичному форматі


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Еко-тематика в тренді: ще одна луцька школа долучилася до популярної акції. ФОТО
20 травень, 1919, 09:48