Як розм’якшити новий помазок для гоління?*

Як розм’якшити новий помазок для гоління?*
Отже, ви щойно придбали новий помазок на сайті та вже хочете почати його використовувати. Але не варто поспішати. Ця річ потрапила до вас фактично в такому вигляді, в якому була ще на заводі. Щетинки можуть здаватися надто жорсткими. Тож перед початком використання помазка його потрібно зробити трохи м’якішим. Коли щетина жорстка, вона не вбирає достатньої кількості води, щоб змішатися з милом чи кремом і утворити густу пишну піну.

Скільки часу це займає?

Щетинки на помазках з часом розширюються та стають більш еластичними. Кожен раз, коли ви використовуєте новий аксесуар, він утримує трохи більше води. Поступово виріб стає якраз таким, який має бути для утворення пишної піни.

Зазвичай для отримання достатньої еластичності потрібно від кількох тижнів до місяця. Тривалість такого підготовчого періоду залежить від ряду факторів. Деякі з них:

• Частота використання. Чим більше разів ви бриєтеся з використанням помазка, тим швидше він стане м’яким.
• Матеріал. Синтетика не надто змінюється, однак її еластичність все ж поступово зростає. Щетина борсука розм’якає швидше в порівнянні з кабанячою. Перед придбанням бажано уточнити, з якого саме матеріалу виготовлений помазок.
• Засіб для гоління. Якісний крем чи мило, які містять гідроксид натрію або гідроксид калію, допоможуть розм’якшити щетину. Дешеві засоби не сприятимуть цьому.

З часом щетинки слабшають, а деякі з них навіть випадають. Не лякайтеся – це абсолютно нормальний процес. Просто наберіться терпіння, і приблизно через 2-4 тижні отримаєте зручний аксесуар для гоління.

Як прискорити процес?

Не бажаєте чекати? Є кілька простих методів, які допоможуть швидше розм’якшити помазок, а на додачу ще й усунути неприємний запах. Найпростіше використовувати звичайну гарячу воду і мило.

Ось що потрібно зробити:

• Очистіть помазок. Для цього приготуйте розчин з холодної води та кількох крапель рідкого мила. Побовтайте в ньому помазком так, щоб ручка лишалася сухою.
• Лишіть помазок на 10-20 хвилин в розчині, щоб щетина увібрала воду.
• Витягніть помазок з мильного розчину і вимийте його гарячою водою. Ретельно видаляйте мило з усіх важкодоступних місць між щетинками та ручкою.
• Збийте помазком крем чи мило так, ніби збираєтеся голитися. Не забувайте лишати ручку чистою.
• Лишіть помазок разом з піною на всю ніч. Вранці ретельно змийте піну і дайте щетині висохнути. За потреби повторіть цей процес кілька разів.

Будьте терплячими і не розчаровуйтеся, якщо новий помазок здається надто жорстким. Також намагайтеся віддавати перевагу високоякісним аксесуарам. Вони будуть більш комфортними та довговічними, ніж дешеві аналоги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: краса
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як розм’якшити новий помазок для гоління?*
20 травень, 2018, 11:15