В Україні ‒ 1,8 мільйона діабетиків

В Україні ‒ 1,8 мільйона діабетиків
Приблизно 300 мільйонів людей хворіють на цукровий діабет, з них 1,8 - українці.

Про це йшлося під час п’ятого Українського навчального курсу Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету, - пише IA ZIK.

В роботі курсу беруть участь провідні вчені з різних країн. Попередньо до участі в конференції зареєструвалися більш як 400 лікарів.

Академік Національної академії медичних наук України, директор Інституту патології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького професор Дмитро Зербіно під час відкриття курсу озвучив статистику, яку назвав шоковою інформацією: зараз в Україні зареєстровано 1 млн 800 тис. хворих на цукровий діабет. У світі – 300 млн таких хворих. За прогнозом, з його слів, до 2030 року їх кількість збільшиться до 550 мільйонів.

Професор запитав у присутніх: хто займається етіологією діабету, тобто, дослідженням цієї проблеми, вивченням причин хвороби. «Усі займаються клінічними наслідками, лікуванням. В цьому зацікавлені фірми. Але хто займається пошуком причин? Це дуже важливо для майбутньої роботи і тих, хто займається науковою працею, і для практиків», – зауважив Дмитро Зербіно.

Участь у відкритті курсу взяв також міський голова Львова Андрій Садовий, який підкреслив, що тема цукрового діабету дуже важлива для усього світу. Він послався на статистику, що кожні десять секунд у світі від цукрового діабету вмирає одна людина. «Тому ваша сьогоднішня праця, можливо, дасть новий добрий імпульс, аби ситуація змінилася на краще», – звернувся мер до учасників курсу Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету і побажав їм знайти унікальні рецепти, щоб цю недугу побороти.

Нагадаємо, в межах українського навчального курсу з вивчення цукрового діабету провідні вчені читатимуть лекції та проводитимуть практичні заняття, під час яких ознайомлять слухачів з сучасними досягненнями в лікуванні цукрового діабету 1 та 2 типів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні ‒ 1,8 мільйона діабетиків
18 квітень, 2013, 16:26