Україну чекає доля Єгипту, ‒ експерти

Україну чекає доля Єгипту, ‒ експерти
Європейські економісти з аналітичної групи «Da Vinci AG» вважають, що в Україні триватиме скорочення золотовалютних резервів .

Зокрема, за оцінками експертів, критичним рівнем ЗВР України на сьогоднішній день є відмітка в 20 мільярдів доларів, - пише ТСН.

Зниження резервів нижче цієї позначки, на їх думку, призведе до серйозного прискорення негативних процесів в економіці і реалізації єгипетського сценарію в економіці, а також різкого зростання вартості запозичення капіталу для економіки держави.

«Уряд України має сьогодні рідкісну можливість отримання прогностичної моделі розвитку ситуації навколо ЗВР на прикладі Єгипту. Аналіз ситуації в цій країні свідчить про помилковість підходу, пов'язаного з витрачанням коштів ЗВР для підтримки курсу єгипетського фунта в умовах неможливості виконання умов МВФ для отримання фінансової допомоги з причин соціальних ризиків», - говориться у звіті експертів.

Аналітики відзначають, що виплата зовнішньої заборгованості України продовжує здійснюватися шляхом нових запозичень, що впливає на розміри держборгу. За оцінками «Da Vinci AG», вкрай тривожним фактором ситуації на валютному ринку України є зростаюче негативне сальдо інтервенцій НБУ на міжбанку.

Експерти заявляють, що НБУ продовжує витрачати кошти для підтримки курсу гривні, і це залишається ключовим ризиком для ЗВР в 2013 році.

«Регулятору життєво необхідно в найкоротші терміни перейти до більшої гнучкості обмінного курсу і здійснити плавну девальвацію гривні», - радять аналітики.

Вони також не виключають можливого скорочення ринку зовнішніх позик, який зробить негативний тиск на міжнародні резерви України. У той же час, експерти переглянули оцінку ЗВР до кінця 2013 року при оптимістичному сценарії з 20 мільярдів доларів до 21,5, зберігаючи оцінку песимістичного сценарію - нижче 20 мільярдів.

Нагадаємо, I квартал 2013 року продемонстрував зупинку падіння ЗВР України і незначне нарощування обсягів міжнародних резервів (+180 мільйонів доларів). Аналітики стверджують, що Нацбанку вдалося це зробити виключно за рахунок перевищення суми запозичень над сумами інтервенцій і зовнішніх виплат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ааааааааааа а тут надієшся на те,що нарешті народ повстане та закидає їх димовими шашками, а тут блін про золотовалютний фонд та резерв..., його взагалі скоро не буде з такою владою!
Відповісти
Страной правит ЗЕК И ЕГО БАНДА ОПГ!ЗЕКА И ЕГО ОПГ НА ЗОНУ! ОБОРОТНЕЙ В ПОГОНАХ И МАНТИЯХ НА ЗОНУ!
Відповісти
Черговий Український банк - "ЗАХІДІНКОМБАНК" прогорів. Інформація для
вкладників цього збанкрутілого банку - виривайте свої депозити через
Луцький районний суд ( м.Луцьк, вул.Лесі Українки, 24 ).Не гайте часу!
Відповісти
а при коммуністах такого не було. куди катимося?
Відповісти
А ДОЛЯ ЯНУКОВИЧА. 1варіант- як М.Кадаффі або Чаушеску.2варіант-зробить як Лукашенко.3варіант-втіче до Москви.4варіант-таки буде сидіти в тюрьмі.
Відповісти
надіємося, що 1 або 4,а краще споч. 4,а там вже й 1!
Відповісти
Останні новини
Україну чекає доля Єгипту, ‒ експерти
18 квітень, 2013, 17:01