У Луцьку вчили школярів, як викликати пожежних. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку вчили школярів, як викликати пожежних. ФОТО. ВІДЕО
Урок, під час якого учнів навчали правильно поводитися у разі виникнення пожежі, провели у ЗОШ №16 Луцька.

Під час уроку працівники управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та Добровільного пожежного товариства у Волинській області за допомогою навчальних відеофільмів та презентацій розповіли дітям правила пожежної безпеки, роз’яснили порядок дій на випадок надзвичайних ситуацій та у випадку виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів, ‒ повідомляють у прес-службі відомства.

Учень 4-А класу ЗОШ №16 Луцька Дмитро Корніюк виявив пожежу у сусідньому будинку, правильно зорієнтувався у ситуації та зумів викликати службу «101» по мобільному телефону. За його повідомленням уважно спостерігали його однолітки – такий порядок дій відпрацювали під час проведення Дня цивільного захисту школярі разом рятувальниками.

Після трьох довгих дзвінків у приміщенні будівлі школи учні під керівництвом педагогів та адміністрації школи відпрацювали дії з евакуації та використання індивідуальних засобів захисту – протигазів і захисних костюмів.

На спортивному майданчику понад 500 учнів змогли ознайомитись з роботою рятувальних підрозділів, засобами пожежогасіння та спеціальним обладнанням для проведення аварійно-рятувальних робіт. Юнаки і дівчата випробували себе в ролі пожежника, спрямувавши водяний струмінь з пожежного ствола на умовне вогнище.

З метою закріплення теоретичних знань, які отримані учнями під час вивчення предмету «Основи здоров’я», такі уроки безпеки в рамках проведення Дня цивільного захисту організовані у більшості навчальних закладів міста Луцька.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: навчання
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку вчили школярів, як викликати пожежних. ФОТО. ВІДЕО
18 квітень, 2013, 17:04