Більше тисячі школярів: у Луцьку фестивалила обдарована молодь. ФОТО

Більше тисячі школярів: у Луцьку фестивалила обдарована молодь. ФОТО
У Луцьку провели фестиваль художньої творчості учнів «Дивосвіт дитячих талантів».

Відбулося дійство 20 травня, – повідомляє голова Волинської ОДА Олександр Савченко на своїй сторінці у facebook.

Обласний фестиваль художньої творчості учнів, вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Дивосвіт дитячих талантів» зібрав на Театральному майдані міста Луцька чимало поціновувачів мистецтва. Танцями, співами та майстер-класами на Волині підбили творчі підсумки навчального року, що минає.

Серед організаторів свята вже традиційно – управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації й Волинський державний центр естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів.

Головна освітянка області Людмила Плахотна розповіла, що позашкілля на Волині масштабне та прогресивне.

“Традиційно, щороку у травні ми підводимо підсумки роботи з творчо обдарованими дітьми волинського краю. Тому передує велика робота гуртків позашкільних закладів, конкурси художньої самодіяльності в районах, містах, ОТГ. В загальному в цих заходах беруть участь більше 15 тисяч учнів. Ми сьогодні маємо можливість побачити результат роботи вчителів, гуртків з розвитку ужиткового мистецтва та художньої творчості. Позашкіллю приділяється велика увага з боку держави – тож сьогодні пожинаємо плоди”, – зазначила Людмила Володимирівна.

Програмою заходу передбачено чимало заходів. Серед них – виставка виробів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, художній пленер, конкурс оркестрів та ансамблів духових інструментів, флешмоб «Україна – для нас, ми – для України!» та благодійна акція «Під оберегом синьо-жовтого знамена». В рамках акції школярі передали військовим капеланам та волонтерам понад 500 українських прапорів.

Серед гостей заходу й заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець.

“Хочу подякувати батькам та педагогам, які виростили та виховали таких талановитих дітей! Хочу подякувати і діткам, які несуть українські цінності у своїй творчості. Ваш патріотизм і любов до тієї справи, що ви робите вкотре доводить, що у нашої держави світле та яскраве майбутнє! Успіхів вам та перемог”, – привітала присутніх Світлана Євтихіївна.

Насамкінець, у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбувся заключний концерт кращих колективів художньої самодіяльності учнів, вихованців закладів загальної середньої, позашкільної освіти. На концерті були представлені номери художньо-естетичного напряму від кожного міста та району.

Участь у заході взяли більше тисячі школярів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більше тисячі школярів: у Луцьку фестивалила обдарована молодь. ФОТО
21 травень, 2019, 02:38