Книгарню «Освіта» у Луцьку продали незаконно

Книгарню «Освіта» у Луцьку продали незаконно
Продаж книгарні «Освіта» у Луцьку суд визнав незаконним.

Про це інформує прокуратура області.

Північно-Західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Волинської області, яким задовольнили позовні вимоги щодо визнання незаконним і скасування рішення Луцької міської ради про продаж книгарні.

Засновником комунального підприємства "Освіта" є Волинська обласна державна адміністрація, основним видом діяльності - роздрібна торгівля книгами. Вирішивши продати приміщення на аукціоні, Луцька міська рада порушила вимоги чинного законодавства, адже продаж таких приміщень заборонений.

Так, Законом України «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок» заборонено відчуження приміщень, в яких перебувають книгарні й підприємства книгорозповсюдження, засновниками яких є органи державної влади, місцевого самоврядування, об'єднання громадян, трудові колективи, а також творчі спілки.

Окрім того, на відчуження такого комунального майна діє встановлений Верховною Радою України мораторій. Отож прокурори в суді домоглися визнання рішення Луцької міської ради про продаж приміщення книгарні незаконним та його скасування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а притягнути до відповідальності тих, хто це зробив - піготував рішення, голосував?це наперед було відомо, що не законно.
Відповісти
Це плювок в пику ненаситним пустовітам, поліщукам і іншим з ними. Ганьба тимчасовцям!!! На смітник!!!
Відповісти
Є рішення суду - відкривайте кримінал за перевищення службових повноважень і пора цих негідників позбутись!
Де там новий президент? Чекаємо "посадки"!
Відповісти
Після того всього, шо сталося, тре виставити на продаж міську раду. В першу чергу депутатів. Правда, тре визнати, шо депутати уже давно куплені за ціною секонд - хенду, як бувші у вжитку майтечки . На міндобриво .
Відповісти
Думаю, що депутатів типу Карпюка, Пустовіта, Козюру і ін. (з партій "Батьківщина" та Укропу)варто СУДИТИ за намагання крадіжки, точніше незаконного збагачення і зловживанням довіри громадян м.Луцьк.
Відповісти
напукали, а що далі?
Відповісти
Далі і це стало очевидним - не довіряти замаскованим дерибанщикам майна м.Луцька. Це депутатам партії Укроп і Батьківщина. Їм ГАНЬБА!!!
Відповісти