У Рожищенській РДА взялися до дерибану комунального майна, ‒ «Свобода»

У Рожищенській РДА взялися до дерибану комунального майна, ‒ «Свобода»
Рішення Рожищенської райради про передачу Рожищенській райдержадміністрації повноважень у сфері управління комунальним майном є кроком до дерибану власності громади.

Про це 18 квітня 2013 року заявив депутат Рожищенської районної ради від ВО «Свобода» Олександр Никончук, ‒ повідомляють у прес-службі партії.

18 квітня 2013 року Рожищенська райрада більшістю депутатів та на чолі з головою Андрієм Музикою прийняла рішення про делегування повноважень з управління та розпорядження комунальним майном Рожищенській РДА.

Крім того, відтепер не районна рада, а державна адміністрація, отримала право призначати керівників комунальних підприємств. Таким чином, громада району втратила усі можливості впливу на комунальне майно, ‒ стверджують в партії.

«Є великі підозри, що віднині визначальним фактором при призначенні керівника комунального закладу буде його лояльність до влади, сімейні та родинно-кланові зв’язки. Крім того, рішення Рожищенської райради дозволить владі району проводити сумнозвісну оптимізацію медицини та ліквідовувати комунальні підприємства і заклади на власний розсуд», ‒ зазначив Олександр Нікончук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: політика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось вам діяльність БЮТівців на чолі з головою ради-членом "Батьківщини"! Здають регіоналам все, що тільки можна. Ганьба!
Відповісти
При чім тут БЮТ?! В районній раді в них нема більшості, щоб заблокувати рішення. А конкуренція між ними і Свободою зрозуміла - на одному електоральному полі грають. В цьому випадку Свобода (Нікончук) грає "грязно" - викручує факти і явно бреше!
Відповісти
А регіонали якраз і не дуже хотіли голосувати!... працівників адміністрації знають, що то лишній клопіт для них ...
Відповісти
Буде тепер де голові РДА Володимиру Масалову і його першому заступнику Тарасу Войтовичу розігнатись!!! Тепер вони не тільки дороги до власних будинків будуть будувати за державний кошт, а й багато що іншого!.. Тепер усюди на ключових постах будуть ""СВОЇ"" люди. Як приклад - управління агропромислового розвитку - керівник - тимчасово виконуючий обовязки начальника управління Володимир Нікітін - двоюрідний брат голови РДА (через що й Т.В.О. начальника). А як же боротьба з корупцією? Вікна і далі будуть купуватись через кума першого заступника голови РДА Зінгеля. Вже геть знахабніли - гнати - цих заїжджих треба з району! Тепер у Масалова буде не один Тойота Прадо 2010 року випуску, а мабуть значно більше матеріальних благ! Цікаво лишень як ці обоє між собою зживаються? Тарас як навалиться - то так і кричить, що Масалов вже засидівся і пора вже Тарасові керувати районом!.. Видно стримують один одного голова ОДА та голова облради. Хоча, може й тепер точно перегризуться за "корито"...
Відповісти
Шановний авторе, не опускайте журналістику нижче плінтуса, обов'язково перевіряйте факти! Знайшли кого слухати! Нікончук не був присутнім ні на сесії райради, ні на засіданні профільної комісіїв і очевидно не бачив рішення ради. Призначення та звільнення керівників комунальних установ - виключна компетенція районної ради, як і відчуження та передача майна!
Відповісти
Той Нікончук прибацаний на всю голову. Кого ви друкуєте? Та воно чуло дзвін, та не знає де він. Видно думає, якщо обіллє всіх брудом, то пробачать кількарічні податкові борги за принципом "найкраща оборона - напад".
Відповісти
Прес-служба партії ВО «Свобода» і Олександр Никончук ‒ просто невігласи! ЗУ "Про місцеве самоврядування" визначає суто сесійними питання про призначення та звільнення керівників, як і відчуження майна, тощо... Вчіть "матчасть" бовдури, і перестаньте оббріхувати людей, це вам не додасть голосів на виборах!
До автора: не знаєш теми, лінуєшся почитати документи,- то хоч порадься із знаючими, а ще краще (крім того)поговори із свідками подій. А так - брехун і співучасник злочину (ЗУ Про журналістику...)
Відповісти
Останні новини
У Рожищенській РДА взялися до дерибану комунального майна, ‒ «Свобода»
18 квітень, 2013, 19:13