Чому підошва праски стає липкою?*

Чому підошва праски стає липкою?*
Якщо праска почала прилипати до одягу, уважно огляньте її підошву. Це не лише ускладнює прасування, а й може лишити на речах плями. Якщо ви не хочете часто витрачати гроші на нову техніку, варто дізнатися, в чому ж полягає причина проблеми. Тоді можна буде просто не допускати її в майбутньому. Якщо ж відчистити праску не вдається, ви завжди можете придбати високоякісну сучасну праску тут - https://braun-shop.by/products/utiygi.htm. Але поки що варто спробувати уникати появи липкості. Нижче наведені основні її причини.

Надто висока температура

Дуже важливо завжди виставляти температуру праски відповідно до типу оброблюваної тканини. Якщо підошва недостатньо розігріта, ви не зможете усунути складки з одягу. При надмірному розігріві з’являється інша проблема – волокна починають плавитися чи горіти і осідають на підошві у вигляді забруднень. Особливо характерно це для синтетичних тканин.

Якщо у вас одяг зі змішаної тканини, виставте температуру відповідно до матеріалу, який потребує меншого нагріву.

Крохмаль

Ще однією причиною липкості може бути крохмалення речей. Правильним рішенням є нанесення крохмалю на зворотній бік одягу. Якщо розігрітий метал безпосередньо контактує з крохмалем, це призводить до утворення бруду.

На підошві можуть лишатися й інші речовини, такі як гума. Тому потрібно регулярно оглядати праску і видаляти будь-які забруднення до того, як вони встигли закріпитися.

Подряпини

В нерівності на підошві швидко набивається пил, дрібні волокна та інші часточки. Згораючи, вони роблять метал липким, через що він збирає ще більше бруду. Деякі праски мають антипригарне покриття. Якщо воно пошкоджене, метал вже не матиме такої гладкості, як раніше.

Щоб уникнути подряпин, потрібно поводитися з праскою обережно. Не варто дерти її ножем, металевою щіткою чи іншими металевими предметами. Дбаючи про побутову техніку, ви суттєво збільшуєте її термін експлуатації.

Слідкуйте за тим, щоб праска не контактувала з кнопками, ґудзиками, застібками та іншими твердими предметами.

Чистка праски

Перш ніж починати видалення липкого нальоту, обов’язково ознайомтеся з інструкцією від виробника праски. Не всі чистячи засоби можуть підходити саме для вашої моделі техніки. Матеріал підошви по-різному реагує на ті чи інші засоби.

Від будь-яких абразивних засобів слід відмовитися, оскільки вони лишають на поверхні підошви подряпини. Також перед чисткою впевніться, що праска відімкнена від електромережі. Для видалення незначних забруднень буває достатньо м’якої тканини з мильною водою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.